Followers

Wednesday, December 28, 2011

Welcome Back

i'm back
cuti panjang la konon
padahal tambah 1 hari je,
menjemput IBU MERTUA ku
dikampung
dah smpai turn kami lak menjaganya
maklum la, my MIL tu ade asma, dan lately makin teruk pulak
yang lagi berat tu, die dah x leh nak amik step jauh2, cepat penat
dan for sure memang x leh nak wat keje rumah and lain-lain la
makna kata memang kene intensive care la




disebabkan my hubby 2 beradik je
kene la take turn
takkan nak harap sorang je
mau melolong tengah malam
tapi yang bagusnya
my hubby ngan abang die memang jenis take care pasal my MIL
memang jelas mereka ni sangat2 perihatin pasal my MIL
maybe pasal my MIL ni besarkan dieorg dengan titik peluh sendiri dan SENDIRI


anyway ALHAMDULLILAH la
setakat ni cam ok la progress die
kami cam takut gak nak bwk my MIL tu travel jauh2 maunyer semput dalam kete cam ne
tapi ape2 pun ALHAMDULLILLAH
selamat jugak smpai ke rumah semalam
dan Alhamdullillah jugak, nampak cam x de la die semput ke ape
maybe angin tengah baru lagi kot.

Thursday, December 22, 2011

Tagguh Pulak dah

SBPA ditangguh pulak
tengah dok sibuk nak meyain tetiba tangguh
ape la plak halnya kali ni
agak2nyer ape la faedahnya kali ni
kebaikan ke keburukan?
mane satu la
rasa aku la
orang yang dok wat pengiraan gaji ni bukan ape
die dah lama sangat pendam kemahiran matematik die
tu yang leh wat pengiraan seSUSAH itu
padahal klu ko buat cam kenaikan 2007 tu kan senang
x yah nak pening2
pastu ko pun x la makan sumpeh dek orang
x memasal je kene sumpah seranah
orang ni naik seciput
yang lain naik setoek
ape ke hal ntah le
kate nak tolong golongan bawahan
tapi rasanya korang tolong golongan korang je kot
maklum la, orang bawahan ni mane pandai nak pakai duit
mane makan
kami sume bercucuk tanam, pastu bela ayam itik kat umah








SENGAL la korang

Tuesday, December 20, 2011

Prosperity = Kekayaan

memang kaya pun
tokei mcD la yang kaya
datang je musim nak dekat chinese new year ni
mula la kua prosperity burger neh
dan ape lagi
JOM makan
setahun sekali ye
abis musim x yah dok gatai nak mengidam
alamat die meleleh la air liur anak
hahahaha
yang best lak Almira la
dapat mainan ye
Happy meal skang
mainan free die chipmunk tu
siap leh surf lak
syok abis la budak tu
kami g try mcD baru bukak kat area tengah jalan nak g KLIA
ikut dengkil tu
klu tanya nama tempat memang x tau la
tapi sebelah ngan SHELL
tempat baru la katakan
memang sume best lagi la
playroom die pun syok je
ruang sume leh tahan la selesa die
ALHAMDULLILAH
dapat dah makan prosperity BURGER
pasni klu nak makan lagi bukan mengidam ek
tu nama die gatal nak makan

Mama yang kreatif

sangat la kreatif mak ko Almira oiii
recycle je ape yang ade
alang-alang nampak inovative skit
(perasan mak ko MIRA)

sblm ni x terpikir pun nak wat cam ni
tapi malam tadi dalam dok sibuk huru hara ngan anak dara ni mengemas
ternampak la bende alah ni
ala... roll tisu darpur tu
tetiba nak jadi mama kreatif la konon
terus wat cam ni
ape lagi
punya la syok anak dara ni meneropong sekeliling
abis sume diteropongnyer
syok abis si Almira
 mama die lak x abis2 kembang idung rasa over kreatif

Kereta dalam KERETA

memang abis syok la perangai anak pompuan sorang neh
ade ke patut, melalak x mo nek kete
nak nek kete pun dengan syarat
stroller die di buka dalam kete?
mak mane yang x meroyan dapat anak cam ni
klu ko naik lori x heran la
pasni suh bapak ko beli lori je la
sorang cam ni perangai
esok2 dah 2 3 ntah cam ne la jadinyer

cam ni la gayanya
bila anak dara wat hal
nasib la ko anak
klu idak x tau la cukup x peha kene piat

Monday, December 19, 2011

SBPA

tuk warga MOF
borang skim baru dah kua
so
jom la pakat2 meng'hang'kan web perbendaharaan
selamat beropsyen ye
pilihlah demi kebaikan masing-masing
dan ikut keperluan masing-masing
x yah dok
pening2 ye

Siapa ni?

ni saye
awak x kenal ke?
ha amik ko
dapat surat cinta sudah
tu la pasal
gatal sngat

































































ni la akibat die
klu dah salah parking
makanya dapat la surat cinta ye
tumpang kejap je terus nak berkenalan 
(padahal tuan punya parking dah menyumpah bagai)
maaf la ye
ingat x de org tadi
jagan marah2 ye
nati kebat keluar uban

Angin, Tolong bawakkan kapal terbang kertasku

dek kerna kerajinan terlampau dan
kenangan lalu yang x dapat dilupakan
en hubby tetiba tanya soalah paling best dan romantik

mama, tau x nak wat kapal terbang kertas yang power tu

bini pun menjawab dengan penuh perasaan kasih dan sayang serta terharu


ape hal plak tanya kat org pompuan yang comfirm la x layak sngat nak meh kapal terbang

kapal terbang yang slalu dimain pun sume orang lain yang dok lipatkan
tu pon klu ade la nak tolong
klu idak, melopong tengok je la

lastnyer
dengan perasaan berbunga-bunga
en hubby pun kata
x pe la, kita google je la cara nak wat
kite blajo kat youtube, mau?


bini pun ngan perasaan suka hati,
buat la, mama nak tolong tengok je
BOLEH?



setelah setengah jam masa berlalu
beserta penat lelah dan keluhan
siap la kapal terbang yang dicipta



masa tuk main kapal terbang
JOM


sambil sang suami bermain kapal terbang
si anak dengan gembiranya bermain lopak air
dengan bangganya die melompat-lompat di lopak air
BANGGA
 syok abis
penuh gaya dan iltizam

Anggota badan bergelimpangan

ibarat cam kemalangan ngeri
anggota badan bercerai dan bergelimpangan
kaki tangan sume dah lerai dari badan
yang paling menyedihkan bila kaki yang tercabut x dijumpai

































jenuh betul ngan anak dara sorang tu
ade ke patut, dah neh lunyai dah patung tu di buatnyer
sesaje je dicabutnyer anggota badan bende tu
pastu ngan muka sengih2 cakap kaki kawan tu cabut, bising suh pasang balik


sebenonyer kami x penah pun ajor Almira men anak patung ni
jadinyer bila die dapat hadiah ni, mula la die cam jakun skit
sume dibeleknyer
baju kawan ni dah bape bnyak kali dah pakai buang, pakai buang, nasib kawan ni ade pakai bra
klu idak mau malu, bra ade, spender lak x de, JENUH




x lama lagi nak kene cari port nak kebumikan bende neh
neh gerap pun ade, penant dok pasang kaki ko je.

Sunday, December 18, 2011

Hawaiian beach party

wah-wah
berbeach party sekejap jumaat malam yang lepas
saje nak share sesikit pic yang sempat di snap
 ni sume sblm majlis start
tapi makan2 dah start ye
 
 pokcik kambing bako yang diserang beramai-ramai dek tetamu
glamer pakcik ko
start je majlis
ucapan sume bagai
karok pun ade
tiba la turn pakaian beragam
sangat syok ok
Almira peserta first
dah macam ape dah jadinyer
sementara nak tunggu naik stage yang x seberapa tu
leh bilang la bape kali die suh bukak costume die
rimas agaknyer
maklum la. anak i ni pemalu
SANGAT
abis sume orang nak dimarahnyer
garang x ingat anak dara sorang neh
sabo je la
video
apaknyer sempat amik VID x smpai seminit pun
dah anaknyer x mo bergaya
takut agaknyer
first time la katakan
first time pun, Alhamdullillah la jugak
dapat la adiah 3rd prize
dengan bangganya
x sempat balik umah dah di punggahnye sume harta benda yang ade kat dalam tu
sume disuruhnya bukak kat situ gak

Tuesday, December 13, 2011

13.12.11

Dah nak ujung2 tahun ni
bnyak lak tarikh cantik2
smalam cam best je JOINT geng2 selangor yang bercuti
padahal keje PUTRAJAYA
maklum la, en husband koje di selangor
jadinyer, cik puan isteri pun terjoint skali la
makanya tinggal la seciput sahaja cuti si isteri yang ada



hari ni
semperna tarikh yang cantik mantik ni
saje la nak wat satu N3
sesaje suka
skang ni tengah dok google hawaii style for my Almira
kengkonon nak joint aktiviti pakaian beragam 16hb ni
ofc wat majlis makan malam
agak2 korang ape style hawaii paling best

beginikah???


Almira maybe akan jadi mangsa keadaan mak bapaknya
hahaha


Friday, December 9, 2011

Tiger Balm Plaster

sape penah try
I malam ni baru nak try
tadi sblm balik rumah sempena rehat panjang hari jumaat
sempat la bershopping kat guardian
memang dah lama berhajat nak beli tiger balm plaster ni
maklum la
asyik lenguh je kaki ni
pastu asyik jadi mangsa je en hubby (part time tukang urut)
jadinyer memang wajib try la
mulanya tadi cadang nak beli warn ngan cold
tapi cam takut x sesuai
jadinyer beli 1 je dulu
so yang jadi pilihan adalah warm plaster
malam ni kita pakat try
mane la tau leh ilang lenguh2 kat kaki neh
sejak dua menjak ni makin menjadi2 pulak lenguh kat kaki neh
sblm ni memang la ade jugak lenguh
tapi x la sekerap cam skang
kesan2 membawak kot




sape penah pakai agaknyer
ape rasanya





dok baca kat blog org lain, cam best je
kesan pun bagus


PASTI dicuba
MALAM ini jugak

SBPA

Agak2 ade ape yang best ek
sesi penerangan SBPA hari ni di MOF
kemeterian lain dah ade yang dah dengar smalam kot
agak2 klu dapat naik 2 3 ratus pun ok jugak
tapi jagan la plak wat2 lupa nak tingkat kan prestasi
tang bab gaji mau nak argue smpai mau gaduh
tang bab prestasi dah macam aci jual nombor ko punya nak ulat



gaji mau naik
prestasi macam hampeh
lagi mau lebih





jadinyer jagan la dok syok sangat ye
pas ni gaji nak naik mau tengok LNPT
ada BRAN




silap ari bulan
tahun depan COLA lak kene tarik
masa tu mau gelak guling2 la
gaji naik 2 rat, kene tarik 3 rat
best

JOM pakat gelak guling2

Thursday, December 8, 2011

Oh Klinik... Oh Hospital

rasanya dah x larat dah nak menjejakkan kaki ke klinik ngan ospital lagi
rasnya dah menyampah ngan temujanji2 yang ditetap kan
dah abis bosan ngan ujian2 yang perlu dilakukan
dah bergelen kot darah diambil
tapi... x de solution pun
yang pasti ubat yang perlu dimakan makin bertambah
ujian yang diatur untuk masa akan datang dah bertimpa2 menunggu
BOSAN




klu membawa ni
mula la macam2 penyakit datang
mula la sume nak di check
mula la menjadikan klinik dan ospital rumah kedua




bagai mana nak mengani stress cam ni
cam ne nak tingkatkan prestasi kerja cam ni
cam ne nak menyudahkan kerja yang bertimbun
makin bertambah stress ade lah
kegembiraan membawak ni x menyembuhkan penyakit yang
dok syok melekat kat badan neh

uuuuwwwwwwaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, December 7, 2011

Tanpa Kata

Perjalanan JAUH

Tuesday, December 6, 2011

Halangan untuk berblog

dalam hidup ni
bnyak halangan
bukan takat nak berblog
kehidupan seharian pun ade halangan dan cubaan nya
bersedialah menghadapi segala halangan dan COBAAN
kuatkan semangat dan TERUSKAN usaha

Thursday, December 1, 2011

movie marathon

Melepaskan gian tuk menonton movie
movie type adalah spesis perempuan
lelaki x yah jenguk2


stok2 citer cintun2
fantasi2 bagai
dah abiskan 3 movie hari ni
esok bakal menyusul lagi the new movie



adakah ini tanda2 saya semakin malas
(segala aktiviti adalah selepas menyelesaikan segala kerja)
atau pun saya memang kamaruk menonton
kerna dirumah, saya bukan penonton setia TV



ade cadangan citer ape yang best nak ditonton
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...