Followers

Tuesday, March 8, 2011

Kohwai & Young Publication (M) Sdn Bhd

Penah terpikir x nak bagi 
early education pada anak-anak
alah... mesti la kan..
mak pak mane yang x mo anak die pandai
ye la... esok2.. anak umo 3 tahun dah kene skolah
bukan senang
zaman cepat berubah
Aku skang tengah try 
early learning pada Almira
since die 3month pun
aku dah belikan die flash card
nak tau nape?
ye la.. ikut yang aku baca la
otak baby lagi cepat serap maklumat 
so.....
aku pun try la...
first flash card yang aku beli
nombor 1 sampai 20
ntah la nape aku pilih no.. 
tapi aku suka ngan sikap Almira 
die minat ngan picture
bila die dah 6 month baru aku beli buku
my body
pasal ape?
pasal masa ni aku harap die 
leh tau body part die...
ye la..
klu kita nak ajar tanpa some visual pun susah gak
ade buku ni senang gak la
lagi pun Almira memang suka kat pic baby kat dalam tu
 since die dah pndai skit 
aku teruskan usaha bagi die buku yang
merangkumi objek sekeliling die
tapi die lebih suka zoo animal dari shape & colours
sabo je la..
zoo animal punya buku dah naik lunyai dah
mau x nyer
sehari mesti mau 3 4 kali baca
tu belum bukak sebab nak lipat2 lagi
mau x lunyai
buku ni ade bnyak siri...
tapi aku amik dua je
 pasal aku dok pikir Almira kurang berminat
ngan objek mati
yang die suka 
objek yang hidup
lagi suka klu animal
maklumla
papanyer dok traine die tengok national geographic + (bola sepak) ade ke patut
 since Almira memang suka ngan animal
dan kebetulan memang ade jualan kat ofc
mama pun belikan Almira the animal kingdom
masa first dapat memang die tekezut la
mau x nyer buku ne lagi beso dari die
nak bukak pun kene mama tolong la
klu nak harap kan die bukak 
alamatnye die dok atas buku tu la
sabo je la
paling x leh ingat...
muka xcited tengok tiger yang beso gedabak
terus die jerit... CAT
huhu
isi kandungan die memang aku puas hati
jelas tul die punya pic
aku suka
 kesimpulan die...
aku memang suka ngan buku education 
keluaran syarikat ni
tapi jagan tekejut plak...
pic yang same akan kua kat siri lain
huhu
biasa la tu
company akan reuse pic tuk siri berlainan
tapi 
next time maybe nak try buku dari company lain lak
tapi still dalam proses mencari buku sesuai ngan age Almira
ye la... 
buku memang bnyak
tapi x mo la stakat beli je
guna nyer x




2 comments:

Faztee Danisha said...

aq pn ade gk beli nuku kohwai and cd2 dia...alhamdulillah ank2 aku memang berminat t'utama cd nyanyi2..buku tu aq kne control..kang abis dikoyakn maupun diconteng

Axieda'great said...

betul..
buku-buku ni memang slalu jadi mangsa contengan, sabo je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...