Followers

Tuesday, March 8, 2011

Warkah tuk makcik kantin

Assalamaualai kum
x jawab dosa
baik jawab
huhuhuhu
Mak cik...
saye ni pelanggan tetap makcik
makcik ingat ke?
ala... yang hari2 beli lauk tengahari
bawak balik rumah tu
klu pagi lak asyik lauk ayam je..
saye ni bukan ape mak cik
mak cik pasan x?
skang ni saye jarang-jarang dah nak beli lauk kat makcik
ala... makcik x perasan kot
ye la... makcik kan ramai loyal customer
x macam saye ni
tapi x pe la makcik
saye bukan ape
saye tulis surat tuk makcik ni pun
pasal saye rasa cam x sabo je
ye la
x sabo nak tau bila makcik nak g haji
saye bukan nak sibuk
tapi saye rasa 
hasil jualan makcik mesti matoop kan?
mesti la makcik cepat naik haji
ooooo... lupa lak
makcik ramai anak kecik ye
yang skolah kacik2 lagi ek?
sory la makcik 
x perasan lak saye
saye perasan kat anak saye je
huhu
lupa lak kat orang lain
tu la.


tu la makcik...
saye ni bukan keje beso pun
kerani je
tapi bila makcik cas saye 
saye rasa cam saye pegawai beso lak
ye la..
tadi saye beli ikan goreng dua eko
ngan nenas pajeri 2 ketul pun makcik hentam saye
8 inggit
terasa cam pegawai lak saye
ye la...
ikan goreng tu dah la kecik
takkan makcik jual 3 inggit seko 
pajeri tu.... nenas 2 potong je
dah la potong nipis
takkan tu singgit sekeping kot
hmm... tapi lupa lak saye...
 makcik nak sara anak... huhu


tak pun mesti makcik x perasan kan?
makcik tersilap kira ke?
tersilap tengok ke?
x pe la...
saye halal kan la...
nak wat cam ne kann?
saye still nak beli gak kat makcik


bukan saye x mo berterus terang ngan makcik
saye takut
ye la
saye takut la
tetiba anak makcik yang hensem tu
terkam saye
kang die cakap tinggal nak makan pun nak bising ke?
belum suh masak lagi
kang die tego... tekedu lak saye

ni saje la nak bagi tau makcik
kengkadang saye pikir lapan kali
ye la
kene lapikir 10 kali nak beli kat kantin makcik
oooo
lupa lak saye
maybe pasal saye salah cakap kot
tu sebab makcik cas mahal kat saye
makcik bukan jual kat kantin skolah...
kat kafe pejabat kerajaan
tu la...
dah pikir punya pikir 
terpaksa la jugak saya beli kat kafe makcik tu
tapi bila beli kat kafe makcik 
saye rasa cam saye makan kat hotel la plak
huhuhu
tak pe la makcik...
saye ni bukan ape..
saje je nak meluahkan perasaan
rasa tak sanggup lak
ye la...
beli sarapan je (kuey tiow + ayam goreng)
dah 5 inggit
klu lunch lagi la...
hmmmm...


terima kasih makcik...
disebabkan makcik
saye skang memang la rajin bawak bekal
Alhamdullilah
x de la saye belagak cam pegawai lak
huhu
saye makan cam kerani je la...
huhuhu

itu saje la dari saya
harap makcik jagan amik hati ye
klu boleh makcik jual la murah skit ye
klu x nanti sume orang belagak cam pegawai bila makan kat kafe makcik
huhuhu...
sekian...
bye makcik
kim salam kat pakcik ye

5 comments:

Faztee Danisha said...

boley print surt ni msuk peti box cdgn kt cafe(kalu ada la)..xpun wt surt lyg..kalu berani gak le...hehe..kami insan teraniaya

Nad @ MamaZakwan said...

warkah yg mantop!
kalu la makcik tu bace..heheheh

Axieda'great said...

saye nak protes...
tapi saye nak beli kat mane lak pas ni
makcik mesti cop muka saye
huhuhu

Faztee Danisha said...

pe kate sesame protes..wt selambe je tgur dia..kalu ramia yg wt gitu sure terasa gk le dia..kot sedr la

Axieda'great said...

jom serang makcik kafe... huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...