Followers

Wednesday, May 30, 2012

simptom kekuningan

juandice melanda la plak
jenuh gak nak melayan klu baby kene juandice ni
klu hati x keras mau maknyer yang melalak dok tengok anak kene cucuk
dah tu bukan senang jugak nak mengubatnyer
macam2 petua
mandi air daun kucai la
jemur la
air anggur la
tapi yang paling boleh percaya.... just breast feed.
ubat paling mujarab setakat ini
tapi nak kasi mujarab tu, kene la berkorban jugak siibu,
kene la rajin kejutkan anak bagi susu, even klu die tido,
then x leh la nak memikrkan mata yang keletihan ke ape bagai, yang penting every 2 hour kene la bangun susukan anak.... haaa, tengok........... besar tu pengorbanan ibu, macam tu la jugak zaman mak2 kita dedulu.
tapi tu la, zaman dedulu ntah ade ke idak macam2 penyakit mcam sekarang ni.


klu dari pandangan mata memang la x nampak pun kuningnyer
tapi bila cek darah baru la tau.
yang penting jagan ambik mudah ngan simptom ni
dengar2 cam bnyak gak kesan sampingannya klu x dirawat dengan betul.

1 comment:

akulerzy said...

cuba ubat cina khas utk bby kuning anak aku semuanya guna ubat 2 alhamdulillah surut dgn cepat xpayah susah2 nk g klinik hehe selamat berpantang dan tahniah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...