Followers

Wednesday, May 30, 2012

Masa Senggang

x sangka masih ada masa senggah setelah berbaby lagi ni,
sebelum ni mcam dah fikir dah, comfirm x de masa nyer nak berblog ke ape bagai
tapi  nampak gayanya ade gak la masa senggang
x la teruk seperti yang di bayangkan sebelum ni.
Alhamdullilah Iskandar, senang dijaga, 1st n 2nd day tu memang macam nak menagis la jugak
mane  nak tahan ngan pergerakan yang limited, ngan iskandar yang langsung x mo tido, ngan Almira yang x mo berenggang.
tapi dah seminggu ni, kesihatan pun dah pulih sikit, Iskandar pun dah selesa, x la berjaga malam sangat.
tapi yang masih x leh nak handle, si Almira yang langsung x berkompromi, Adik memang adik, tapi bila die cakap suh layan die, adik nagis cam ne pun die still cakap NO, mama x leh layan adik. JENUH
Since both side MOTHER n MIL ade kat sini, lagi la cam senang skit. bnyak sangat membantu.
merasa la orang kata, makan berlayan, cakap je nak ape.. sume dapat.. tapi sume limited tu makanan orang pantang la.
BUT, x sanggup rasanya x buat ape... x sanggup rasanya nak bagi die orng wat keje.
ye la, takat nak basuh baju baby 2 3 helai kat bilik air pun x leh JENUH tu.
rasanya cukup la kiranya dieorang ni masak n tolong guide cam ne nak jaga baby. yang lain2 tu klu boleh nak wat sendiri, since deduanya bukan sihat sngt.




time cuti panjang macam ni, even badan bukan sihat sngat
rasanya macam bnyak sangat benda yang nak dibuat.
klu boleh rasanya sume nak buat.
tapi tu la.... COMFIRM kene sound
masa pantang ni la, nak segar2kan badan.
masa ni la jugak nak betul2kan sendi2 bagai.
JADINYER.. dalam masa berpantang ni.... sabo je la.. ngan rumah selerak, ngan kain bertimbun, ngan segala2 yang x berkenan di hati..... TUNGGU LA sampai abis pantang
masa tu ko nak berkemas sepanjang hari pun lantak ko la.






4.38 pm: Almira n Iskandar ketiduran = SENGGANG

1 comment:

Nad @ MamaZakwanNayli said...

congrats! :)

masa senggang time pantang jek
time baby dah start 4-5 bulan takde masa dah, huhu!
lagi la bila azizan dah keje nnt..
lagi takde masa kot
almira tu, papa kene handle wat sementara waktu
jgn kasik die rasa tersisih...

ok, slamat berpantang!

p/s : pantang kt putrajaya kan? nak pi lawat la nnt ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...