Followers

Thursday, November 17, 2011

Public Phone

Ade lagi ke yang dok guna kemudahan ni
PUBLIC PHONE
buat masa skang ni rasanya dah jarang-jarang dah jumpa orang yang dok guna PUBLIC PHONE neh
pasal sume dah pakat ade hand phone
yang canggih mau pun yang kurang canggih
yang penting makcik kat kampung pun dah pakai henpon tau



bayangkan la
arwah opah aku dulu pun kami bagi henpon satu
pasal susah nak cakap ngan die klu pkai home line phone
die malas nak jawab + line asyik rosak memanjang




TAPI
bagi pelatih2 PULAPOL (ni contoh la)
public phone ni la jadi penghubung
dengan dunia luar
dengan keluarga
terutama wife ngan anak2



Dek kerna itu jugak la
member aku sorang tu smpai kering kontang abis tabung syiling die
siap leh cari supplier syiling lak nak topup die punya tabung



ape2 pun yang paling geram
kengkadang ade yang x menghargai
kemudahan awam yang disediakan
abis rosak sume
x de kesedaran sivik tul la




cuba pikir tetang orang lain yang lebih memerlukan
contoh cam public phone la
korang tengok, public phone kebanyakan sume dah jahanam dek vandalism




SENGAL

1 comment:

Faztee Danisha said...

pentingnye public phone tu utk suamiku menghubungi aku disini..if rosak memang haru wooo..sanggup bekalkan syiling kt dia..asal dpt dngr suara jadila..ok tq ats syiling tu..tabungku dah kosong..xkesah dah..nt leh top up lik after dh tamat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...