Followers

Thursday, March 10, 2011

Duit- duit Malaysia

Penah x korang tengok cam ne la rupanyer
rupa duit zaman dolu-dolu
kita punya mata wang ni dah bnyak kali mengalami revolusi tau
revolusi dari segi wajah dan material
x sangka tau...
korang tengok yang 1st series
ni lak siri ke dua....
x sure la aku betul ke tak?
 
klu nak nengok kan revolution die memang panjang la...
bnyak lagi rupa duti kita neh...
tapi.................
ape2 hal pun atok tu memang x berubah la muka die..
huhu
x de muka atok tu 
x laku duit tau....
Malaysia skang menggunakan material tahan lasak tuk matawang RM
pasal ape? name pun revolusi
klu dulu material yang digunakan adalah dari bahan x tahan lasak
tapi skang... contoh cam duit RM5... material dari bahan tahan lasak...
paling baru revolusi duit RM 50
berbanding yang sebelumnya
 dan sebelumnya
 Alhamdulilah.. Malaysia dah bertambah maju...
kadar inflasi dah menurun
tapi ramai rak rakyat yang diisytihar bankrap
cam ne tu?
ce citer.. ce citer

4 comments:

Eyrique Ettiqaz. said...

mmg byk ye berubah duit msia...tp yg pasti bertambah baikk..teringat zmn dulu2 guna duit spt di atas tp x smpn dan x bleh dibuat kenangan.

Axieda'great said...

best nyer klu ade own collection...
ade 2 jenis je saye simpan duit lame ne...
duit seringgit syiling ngan kertas dolu2

Nad @ MamaZakwan said...

amboi2..mentang2 keje kt kementerian duit2, hhehe..

Axieda'great said...

mama zakwan : huhu... ade kaitan ke? lupa lak keje MOF...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...