Followers

Friday, December 17, 2010

ADAM DAN HAWA

Dalam 2 bulan lepas ade la aku baca novel ni... memang la best... kisah menyayat hai.. huhuhu.... actually aku memang la minat membaca................... NOVEL... huhuhu.. tapi disebabkan komitmen sekarang pembacaan novel adalah dikurangkan... kerana... saya perlu membaca bahan ilmiah untuk princess saye... huhuhu... bagi aku... bila nak baca satu2 novel tu kene baca sipnosis dulu... dan klu best la sipnosis tu comfirm la dibaca... walaupun kengkadang terkena ngan jalan cerita yang hampeh... tapi this one... memang best... sila la cuba baca ek.... kepada yang dah penah baca mesti tau best ke x? hehehehehehehe....

Ni kepada yang suka baca novel kehidupan la... huhuhuhuhu

Penerbit : Alaf 21 Sdn Bhd
ISBN : 983-124-216-5
Harga : RM 19.90


Sinopsis :
AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan,timbul prasangka buruk,menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.
Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.
Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam di-pertemukan di depan pintu Masjidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain?
Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati taktertanggung.
Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...
 .
..
...
....
.....
......
......
.......
............
..................
......................
.............................
....................................
..........................................
...............................................
......................................................
............................................................
.....................................................................
...............................................................................

 ♥ ending yang sangat bahagia....
suka sangat

2 comments:

muCux said...

nk pinjam :)

Axieda'great said...

lor...cian ko... baru je anto balik kpg 1 kotak koleksi novel.. huhuhuhu... nati klu balik aku amik... k.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...