Followers

Thursday, February 28, 2013

My precious


my two little angel
make my day
 make me smile (even if I am sometimes GERAM)
make me proud
 they are my everything
(+ my husband la, if not how I'm going to get this two little angel) 
sometimes when you are tested by ALLAH
it make you even STRONGER




SYUKUR

Pn MAMA@axie04

MAGIC WAND


 Upah pegi school
janji kene g main basikal
JENUH mama ko berjanji setiap hari
janji anak g skolah


dah pegi main basikal
ade plak jualan bentang tikar kat area masjid putra tu
haaaa
yang tu lagi jenuh
klu tetiap mlm pegi KOPAK poket mak bapak




dan malam tu terkopak la jugak
Almira mengamuk nak magic wand
habis sume mak bapak opah ngan adik kene magic wand



"magic magic wand
bagi adik jagan nangis"


yey
pandai anak mama
jaga2 saya nak magic wand awak





p/s: Almira tengah HIGH fever, pantau dirumah setelah keluar dari ER, dah mcm main pas baton lak, minggu lepas adik, ni kakak plak, MAKPAK redho je la, MC ngan cuti je la jwbnyer.


Pn MAMA@axie04

Friday, February 22, 2013

Budak merajuk guling2

ade budak merajuk guling2 nak naik moto
makanya
duk depan pintu protes pasal papa lambat keluar
sambil tu dok berzikir "nak naik moto"



DUHAI anakKU

Thursday, February 21, 2013

Patah Tumbuh Hilang Berganti

En Papa dengan relanya
membeli semula motor
setelah sekian lama berkereta ke tempat kerja
semalam start la sudah aktiviti bermotor ke tempat kerja
masih mengekalkan penggunaan model LC
dah ilang sebijik pun masih x serik
nasib la, nak x nak kene la pakai kunci mangga
kunci epal
x pun kunci durian ke
SELAMAT la kot
mintak2 x de ape2 la pas ni
Plan asal nak tangkap model lain
last2 yang ni jugak
alamat die pas ni
motor lagi seketul tu tersadai la kot
x pun kita jual je la ek en papa






p/s: bekerja semula setelah dilanda demam sekeluarga

Animal Kingdom

 budak demam yang masih aktif
aktif melasak
n aktif jugak menangis
JENUH mama
start menunjukkan minat ngan buku
tapi tu la
ke mulutnyer yang lagi bnyak dari dok tengok picture
 lwk plak tengok adik
bila picture animal tu beso, mata die pun membeso jugak
lwk sungguh reaksi die



SEMOGA minat terhadap buku ni berkekalan
stakat ni tengok kakak punya style, mmg minat buku
tapi tu la, buku dora je yang lebih
buku lain nak jugak beli, tapi x sampai sejam pun dan tinggal

Monday, February 18, 2013

penDENGKI

Dah berumur 3 tahun 3 bulan budak ni
TAPI
sejak ade adik ni
1 perangai x bagus yang datang
DENGKI
sian kat si adik
REDHO je
ni sume masa mama die sibuk do BUAIkan adik
dan2 plak die sibuk nak baring2 atas riba
nak susu la
nak peluk2 mama la
ni pasal ape?
pasal masa ni papa x de
klu ade papa, lupa la sekejap kat mama
unless papa tengah marah die
atau papa dok sibuk dukung/ main2 ngan adik
mula la buat muka sedih sambil cari mama
gesel2 kat dinding sambil panggil mama
haish anak dara sorang ni

x boleh nak TIDO

 Akibat tidur siang
jadinyer
bila malam mula la mata x mo tido
padahal mak pak nyer dah mengantuk bagai
terpaksa la mamanyer melayan jugak si anak dara yang x mo tido
 disebabkan x mo tido
memacam la mainan yang dikeluarkan
memacam cara la dibuatnyer
mama kata x boleh cam ni
die kata boleh cam tu
HAIYA
 PENING
mama nak tido
 Tolong.... mama nak tido
jom KAKAK kita tido
esok nak school lagik
HAISH

Friday, February 15, 2013

bila ANAK beranak ber"model"an


anak ngan mama berangan model
 papa ngan anak dipaksa bermodelan 
 si adik Model paling comel
 model jalan raya











Pn MAMA@axie04

Pencinta HAIWAN


 my beloved daughter sangat suka haiwan
beso kecik
semu layan
TAPI jangan SPIDER
mencicit lari
Pn MAMA@axie04

Mama, BESTnyer


Adik dengan senang hati dapat main IPAD
yang slalunyer hanya diguna dek kakak
saya yang syok dapat tengok POCOYA
BEST
 saya x mo kasi balik kat kakak
saya nak main sorang2 plak
kakak ambil saya nagis






selang 5 min pas kejadian


























KAKAK marah adik 
kakak: adik!!! nape ambik ipad IYA, ni IYA punyer, adik x boleh main
adik: waaarrrggghhhhhhhhhhhhhhh (nagis sambil jerit xpuas hati)


Pn MAMA@axie04

Thursday, February 14, 2013

Miss GIGI BESI vs INA sakit gigi


OMG
anak i dah pandai menggelar orang
si MISS GIGI BESI
di panggil dek Almira
Ina sakit gigi
argh sudah
pepagi sblm g skolah melintas la tempat mamanyer slalu pickup si miss GIGI besi
terus terkeluar soalan,
MAMA ina sakit gigi ke?
ina kat sini ke?
memula mamanyer x paham
akhirnyer setelah di marah dek anak sendiri
tersedar sudah, udah melekat nama ina pada si miss gigi besi

udah sebulan 2 skolah ni, dah makin bnyak akalnyer
mulunyer pun masyaallah, kalah bertih jagung
nasib la anak, klu idak x kose nak melayan segala soalan
sampai kengkadang x tau nak jawab ape
x tau nak terangkan
ni gambo asal miss GIGI besi

cik GIGI besi, sorry ek, terkongsi PIC u yg skema ini. 
FLAWLESS la pic u neh



Pn MAMA@axie04

Jom rebut

Tetiba dok cek post, tetiba nampak la
bnyak gak pic dlm draf
ni salah satu
PIC mengisahkan
pergaduhan, perebutan, pertengkaran
budak bertiga bergaduhkan
bubble 
ala belon yang tiup2 tu
boleh plak berkejaran seluas rumah
semata kerana buble
Mak ina terpaksa jadi REF
JENUH
Solution
Jom g kedai 
beli sorang 1
sorry la ek
YONG lupa lak nak beli lebih
tu along ngan adik
Almira lak bukan pandai nak kongsi
NASIB
 Siap drama guling2 bagai
siap air mata bagai
bebudak, mane reti kata x leh kongsi
janji nak jugak
Along ngan adik terpaksa mengalah setelah
Yong janji beli yang lain sorang satu
nasib murah
klu idak, lantak korang la nak guling ke ape
 en papa, tolong tengok je la
nak marah pun serba salah
nak menangkan anak pun x sampai hati
bebudak, BIASA la





Tetiba teringat kat budak 2 org, balik kpg pun x brkesempatan nak jumpa

Wednesday, February 13, 2013

Vazquez sound

 Cuba try test tengok
adik beradik
paling best stakat ni yang aku dok tengok 
dieorg cover lagu adele rolling in the deep
bnyak jugak lagu2 lain yang die org cover
SWEET JE
 suka sangat band mate adik beradik
macam dedulu HANSOON la
the MOFFAT la
the JONAS brother la
bnyak jugak la

Lepak Bersama

Pakat sesama nak berguling
padahal dedua mata dah x leh tahan
nak tido
kes manja terlebih
baik terlebih
klu dah start bergaduh dah macam perang
tunggu la sikit lagi adik beso
memang macam medan perang la rumah dibuatnyer
JENUH



p/s: Almira masih belum ready nak kongsi mainan die. If die nak bagi tu mean die x mo main dah la.

Monday, February 11, 2013

Keperempuanan

Sinonim dengan perempuan
Warna merah Jambu a.k.a pink
Selalunya menjadi pilihan
Mak bapak untuk Anak perempuan
TAPI
Jenuh dah kami ni dok nak lari dari kebiasaan
Akhirnya
Anak sendiri lak buat keputusan
kalau boleh
Dari rambut ke kaki nak kan pink
Bila dah dapat
Nak basuh pun x sempat dah
Demand betul budak sorang neh

Thursday, February 7, 2013

my wish LIST



one of this
please
ade sesape nak kasik x?

sony xperia z
x sabo rasa
en papa nak belikan, katanya la
ntah ye ke idak x tau la








dah masuk 3series
starting TODAY


Pn MAMA@axie04

Tuesday, February 5, 2013

kreativ dough

 kengkonon nak mengasuh tangan si anak
bagi lemah gemalai skit
tapi tu la
mulut mak nyer plak yang makin keras
jenuh gak la
mmg la die seronok sangat dapat bende ni
tapi tu la
ni ha la yang jadik
 dah tu
mak nyer plak over excited sampai beli 2 set 
kesudahnyer
1 set je sanggup nak bukak
x sanggup nak tengok lantai penuh ngan bende alah neh
1 set yang dah di buka pun
maknyer x bagi main sesangat
Almira pun main 3 botol je
lagi dua botol tu reserve tuk adik katanya
since adiknyer suka mengacau die main
kaler pilihan pertama Almira adalah violet/purple
since pink x de dalam senarai
nak beli "play-doh" cam membazir la plak
setakat nak main2 kengkonon je
murah udah

  

Monday, February 4, 2013

Spider Jelmaan PAPA

Almira serius takut SPIDER
sampai mengelejat bila kita cakap ade spider 
(dah sebijik cam mak ko bila cakap ade lipan)
oleh yang demikian
en papa dengan suka rela
buat spider
tapi spider yang papa jelmakan ni sangat lah unik
pasai pa nak tau ka
pasai spider neh ade 10 kaki
spider yang besa2 tu ade 8 kaki ja
tapi disebabkab JELMAAN kene la 10 kaki
dok bersidai berjemuran si spider ituh
motif nak takutkan ALMIRA
alih2 ALMIRA lak yang takutkan papa
kah kah kah
GELAK jap
(en papa, layan je la ek, sape suh sibuk nka kreatif sangat)
nampak nau x de kejenyer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...