Followers

Monday, March 7, 2011

KAMI PEGI ZOO

Rancangan tertunda...
bersiaran semula pada hari ahad
kelua rumah kul 9.30 pagi.. (nampak sngat bngun lmbat)
gerak g makan dulu
hari ni x makan jauh-jauh
pasal nak jalan jauh
huhuhu
makan kat sri teja je..
pekena nasik dagang sorang sepinggan
kenyang ooo
dalam kul 10 baru gerak g zoo...
tujuan sebenar adalah nak tengok BIG cat
Almira adalah sangat suka BIG cat
Masuk je terus jalan....
yang penting hala ke kanan dulu
konsep nyer nak g seksyen by seksyen
kami x beli pun map nih...
malas la.
RM 2 tau sekeping
baik guna map yang ade kat sepanjang jalan je
tapi alhamdulillah
walaupun x de map
kami jalan sume tempat
kecuali booth serangga tu... 
kami memang x mo masuk pun
jalan punya jalan....
kami masuk yang ni dulu...
aquarium tu...
huhuhu
kami berlama kat dalam ni...
pasal ape
pasal ade ekon...
sejuk je
suka tau
lagi pun x ramai dalam ni
so bagi peluang pada Almira explore lebih skit..
siap die buli papa die la..
interior die memang best la
bayangkan
sekecik-kecik ikan pun ade
dah jenuh nak cari mane ikan yang mane pasir
isk2
Almira terpegun tengok sume neh
bayangkan
ade ikan lagi besar dari die
 kua dari akuarium
Almira dah mula buat hal
mama ngan papa jalan arah lain
die dah jalan arah lain
terpaksa la papa ikut die..
jenuh nak pujuk 
bagi vitagen 1 baru nak jalan
tu pun ajak jalan ke lain
sabo je la
habis bab pujuk memujuk
darma swasta sume
sambung jalan
lalu kat area beruang
ade bnyak jenis beruang die
tapi yang 2 ekor ni je la yang aktif skit
yang lain dah tido...
malas tul la beruang neh
asyik tido je
 abis tengok beruang sume bagai...
kami masuk savannah walk
memang savannah la...
nengok padang je la.
girrafe sume jauh sayup je...
sempat gak la Almira melepaskan lelah (nenen la tu)
disebabkan x mo duk diam...
dapat la hadiah istimewa kat zoo.
Almira jatuh bedebab kat situ...
so luka la kaki
amik ko
 Almira masih lagi ngan kerenah die...
tengah syok jalan-jalan
tetiba je alignment die lari ketepi
ingat nak wat ape
nak duk kat devider jalan upernye
hampeh tu
ngan mama skali joint
nasib la
orang nak tengok pun dah x heran la
janji Almira bahagia
 sambil jalan2 tu
masuk mamalia kingdom
tapi kejap je
x best la
 sume tido je...
x aktif langsung
ingatkan dapat la tengok aksi woder pet
upernyer wonderpet pencen
 masuk ape centre...
sume tepegun
tengok gorilla tu..
papa ade amik pic die
tapi x clear
die punye body
mabeles la
tough la huhu
orang utan yang malas.
memang malas la sume animal kat sini
sabo je la
 kelua Ape centre
masuk ape tah 
x ingat dah
pastu terus melangkah
jalan punya jalan...
dapat la jugak negok Big cat tu
tapi x bape best tau
imau ni do melapak sat sarang die
x wat show langsung
sabo je la
dalam dok jalan kekecewaan tu
kami nampak
kami nampak die
huhu
die romen
hahahahaha.
sume tourist dok kumpul tengok
hampeh tu
mengawan di tengahari lak
hampeh kan...
dah abis... 
jom balik
Almira pun dah baik punya amuk

p/s: zoo yang memang x berjaga dengan baik...
      animal sume dah malas, asyik tido je.. hampeh
      kesimpulan kali ni.... trip x bape best...ditambah ngan Almira yang bnyak hal...

2 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

setuju..!!!!!!
sgt tak terjaga!
harga tiket makin mahal...
almira pandai wat hal dh ye..
hehehehe..comey jek drama swasta :)

Axieda'great said...

tau x pe?
memang stress la tengok kawasan die...
x berbaloi masuk ngan harga tiket cam tu

macam-macam hal dah
tapi still ok...
nak wat hal je cari papa... so mama suke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...