Followers

Tuesday, March 29, 2011

HP sape?

Korang rasa ape nak jadi?
ntah la
x leh nak jawab skang












Korang rasa betul x ape yang aku nak cakap neh
kanak-kanak zaman sekarang
sangat dimanjakan
betul ke x?
aku x sure la
tapi ni dari ape yang aku rasa la
baru sekolah rendah
dah pandai nak HP la
nak Laptop la
nak itu la
ini la
ape ingat
orang tua korang g keje semata nak belikan korang tu je ke
mane nak tanggung keluarga lagi
nak sediakan makan pakai lagi
nak-nak si ayah je keje sorang
mane nak cover 1 family
sedangkan perbelanjaan
keluarga makin bertambah




dalam keadaan ekonomi 
cam sekarang ni
barang dah makin naik
bukan takat barang je naik
permintaan anak-anak turun naik taraf
sabo je la
memang la rasa terkilan bila x dapat nak penuhi permintaan anak
tapi 
kene pikir yang mana keperluan 
dan yang mana kehendak




bagi aku handphone
bukan x de kegunaan
ade
tapi bagi budak yang berumur 10 tahun
nak wat ape sangat
masa umo cam ni 
pengaruh rakan sebaya bnyak menyusahkan
ye la, klu bagi budak 10 tahun HP
die nak call sape?
nak call mak bapak die?
nak wat pe?
ko g skolah kan leh guna pun
balik skol pun naik bas
x pun mak bapak amik
bukan ko kua jalan sendiri pun
takat nak call member2
banyak ke member ko?
member pun takat sebelah rumah je
laung dari lua pintu pun dengar

memang aku x setuju 
nak bagi HP kat budak umo 10 tahun
walaupun die cakap die dah wat the best masa exam (bukan no1 pn)
so nak sesuatu sebagai balasan
leh cam tu
ko blaja sebab nak HP ke?
sebab ko nak pandai
ade aku kesah

SEKIAN- aku geram

7 comments:

muCux said...

kak adeq aku darjah 4 mintak lappy. . .banyak cantik muke dier. . .

Faztee Danisha said...

budok loni tak srupo mulo..dah berani bilo ditegor..

Axieda'great said...

aku dulu x merasa sume ni
budak skang memang la..
siap leh request macam2 lak
sabooo

ardinihumaira said...

adik dni sebok nak blackberry baru darjah 3. uu nanges. kaka dia dah tua ni pon lom penah guna blackberry. minum air blueberry penah la

manueng said...

tu la pasal...hairan tgk bbdk skang ni guna enset...nak buat ape ntah... kalo ye pun untuk call mak ayah untuk inform pape, or call member, enset nokia 3310 pun bleh...tp x... nak yg paling canggih yg boleh...


p/s: tkejut tgk bdk skolah rendah ade iphone sdiri...dasat~

feizal said...

bdk2 skang nie mkin pdai... sy dulu, masuk itm baru bleh pkai henset. aduyaiiii...

Axieda'great said...

dni: sy pun x merasa lagi nak pkai BB huhuhu
manueng : hampeh kan? nak yang canggih aje
feizal : same la kite, kolej baru nak merasa hset, tu pun pkai duit loan beli... huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...