Followers

Thursday, March 31, 2011

Asyik gadoh aje

Korang slalu x gaduh
ye la
gadoh laki bini
bukan gadok kawan2 neh





aip-aip
cite slow2 skit
klu gadoh ngan LAKI 
jgan citer kat orang tau
klu gadoh ngan KAWAN lak 
jgan citer kat orang jugak
diam-diam je tau


skang ni nak bagi tips skit klu ko gaduh ngan suami
atau pun pasangan korang la
klu bagi aku
si Hubby la
huhuhu













  1. Kalu korang tengah dok gaduh, jangan nak cari pasal citer pasal keburukan pasangan, dan sangat la x digalakkan gaduh yang nak menegakkan benang yang x tentu kering ke basah. So, bincang bebaik.
  2. Klu gaduh 1 bab jagan babitkan BAB LAIN, coz ni menyababkan pergaduhan lagi teruk
  3. Jgan sampai naik kaki tangan sume, tindakan fizikal akan meninggalkan kesan masa akan datang selain x menyelesaikan masalah. (tambah masalah ade lah)
  4.  Jgan guna sebarang ayat yang menambahkan sakit hati, lagi baik klu cubaan ayat memujuk digunakan
  5. dah abis gaduh jangan lak wat x tau je, udah-udah le. Dah abis tu kira abis la, lama lagi nak tengok muka pasangan tuh
  6. Elakkan sama sekali pihak ketiga bila gaduh, pasal ape? pasal ni akan membakar ego lelaki dan turut sama membakar kesabaran wanita. huhu
  7. Bila nak gaduh, sila cari tempat yang sesuai, jgan dok gatal nak gaduh depan anak-anak.






Sekian
itu saja pesanan saya
untuk ari ni
JAGAN WAT SPEKULASI
saye x gadoh ngan hubby saye
Saye sangat OK ngan hubby saye
siap leh main masak2
kat dapur
ngan ALMIRA la



p/s: rumahtangga mana yang x dilanda badai, tapi bila badai datang, jgan terus mengalah, berusahalah tuk menyelamatkan keadaan. SEKIAN

5 comments:

Ujang9897 said...

nk nk kawin nie best pulak baca entri akak akak mcm ni..=)

fahmie firas said...

Jumpa awak dari segmen abg BEN ASHAARI
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

ArryCode said...

Best2 bagus panduan untuk owg berumahtangga

... said...

SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

http://fadzli-rt.blogspot.com


dalam homepage ada tips nak kurangkan masa menunggu untuk masuk ke blog yang ringan/berat. jemput baca sebelum saya update entri baru pagi ni~ =)

saya reader baru dalam blog ni, nak tahu perkembangan blog ni~maka saya follow..
kalau ikhlas..follow la saya semula ;)

hoho~
saya single~
maka say peram dulu tips ni~
eh> ujang pun kat sini. haha~
tak sabar dah nak kawen. ekeke~
masuk 1tube laa kome~

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...