Followers

Monday, February 28, 2011

Kuala Lumpur Bird Park

N3 ni panjang berjela...
pasal ape?
pasal nak masukkan gak sume gambar
walaupun dah 3 4 kali tapi pic tu
nasib la..
nama pun belong sendirik...
suka la nak masuk pic ape pun... hahahaha
layan je la ek...
 Setelah beli tiket RM20 seorang
diesertakan jugak pampler & map...
disertakan jugak jam tangan paling mahal ni setiap orang...
Almira free pasal under age lagi...
klu 3year old ke atas kene bayaran...
 Start je masuk.... terus nampak burung...
Mula-mula cam curios je Almira... apo bondo neh
bird slalu kat atas.. nape yang ni kat bawah lak...
pening...

 Sebelum Almira wat hal baik papa posing dulu ngan Almira
walhal x de pun bird kat situ.....

 Dapat je snap 2 pic terus die lari... nak jalan
nampak lak bnayk burung bangau yang asyik folow Almira
 Second paling banyak adalah burung merak... 
memang merata-rata ade merak neh...
tapi susah gile nak tengok die kambangkan ekor die...
 Belum ape2 hal dah nak rehat.... 
masa ni baru nak abis zon 1 
nak masuk zon 2
 Almira takut kat ostrich tu... 
besar dari die... huhu
melompat die nak turun..
konon nak lari dari situ
 Ostrich muka ala-ala kesian... 
papa snap pic ni... 
Almira dah lintang pukang kejar bangau
 Alhamdullilah.... 
dapat gak peluang tengok die kembangkan ekor die yang cantik tu..
memang cantik beb
teruja....
ramai yang dok tunggu die kembangkan ekor die neh
 Kejap je leh posing ngan mama
sehabisnyer die nak kejar bangau

 Bangau ni pun cam asyik follow Almira je..

 Walau dimana Almira berada..
pasti ade si bangau...
Almira ni bucuk bangau ke?
huhuhu
 Jom ...
nak masuk zon 3 dah ni....
 Flaminngo ni oren tau...
ade 2 ekor je..
teruja tengok
 Tengok ni lagi teruja...
cam red indian tuh...
lawa bulu.... snap sikit...
senyum la...
nama si sombong kat atas tu
punai emas.... tapi x nampak lak mane emasnyer
 Rehat lagi...
Almira dah penat (actually mama die dah sakit betis)
 Burung ni ajak geng beb
dari  2 ekor...
last2 ade 4 5 ekor gak la kat situ... 
x jadi nak berlama kat situ....
 eee... tangga... 
papa... Almira suka tangga
 Flaminggo pond....
Punya la banyak flaminggo die...
 menghayati flaminngo

 Fish... papa fish....
Papa: Almira... meh  tengok ayam... mau...
Almira: jap ek papa.. Mia datang ni
 Almira: papa dah x mo tengok 
Papa: jap la... jap lagik ayam tu nak tukar warna...
Almira: Ala... Mia x mo tengok... bye...
Papa: Ye la...
 Masuk je zon 4 
lepak jap kat kolam...
sambil bagi ikan makan...
cian ikan neh... lapoooo
Almira sangat suka ikan

 Parrot house...
memang la teruja na pegang
tapi jagan harap la...
liar tau...
bagi makan baru mau...
klu x de makanan die gigit tau...

 Posing ngan papa jap.... 
pas ni nak jalan lagi...
Mia leh jalan sendiri la


 Suasana memang best giler la...
penat jalan... tapi berbaloi-baloi
 Ade education center,
x sempat nak snap bnyak...
 Parrot ni kat photo booth...
leh cakap tau..
Jiran die si gagak albino... 
tapi x snap lak papa neh
Last skali.... masa nak kua dapat snap pic bird ni je... 
bird ape ntah ne...
Pic kami dah nak bali.... 
x larat nak jalan dah...
smpai je kat kete..
rasa nak pengsan..
SERONOK

p/s: Sila bawak bekalan sendiri.... mineral water botol kecik pun RM4
      Aunty Cinda.... Cutekan sua saye...

2 comments:

cinda said...

hehehee..comei...tp lg geram nengok mira pakai pogadott...

Faztee Danisha said...

yuhu..anda di tag utk joint
http://darlingszsite.blogspot.com/2011/02/1st-contest.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...