Followers

Thursday, November 28, 2013

Gaji sudah

setelah sekian lama
x bergaji
25 hb aritu dapat la gaji
maka mula la operasi membelah
dah tu ade plak jualan kat office hari ni
memang selamat la
setelah 3 kali round
dapat la rembat bende2 ni
sesaje nak mengabiskan duit
ke anak2 boleh la
nak beli barang mak2 kene pikir 2 3 kali

tunggu esok plak
kot2 ade yang berkenan

Wednesday, November 27, 2013

Birthday present

secara jujurnya
mama ngan papanya x beli ape pun lagi tuk birthday girl sorang ni
sebab masih lagi dalam proses timbang tara nak beli ape tuk die
yang sesuai dan x membazir kaedahnya
but this one, office mate mama yang bagi 
tetib aje, dengan pesanan " tolong sampaikan ye"
mama ngan muka blur ambik, 
last baru tau, present tuk anak dara rupanya
tepat plak tu on 20hb

anyway THANKS 
semoga dimurahkan rezeki

wordless wednesday: I love u

fresh pic
memasing tengah mood baik nak berpeluk-peluk
dedua baru pas mandi
jarang dapat pic berdua ni



LOVE U
my asset to jannah

Tuesday, November 26, 2013

Sape tinggal neh

Nampak x?
sengal x?
sabo je la kan
cam ne la leh plak tertinggal kan
agak2 tengah dok lepak2 tercabut la kot
klu idak cam ne plak leh tinggal kat sini
dah la tempat public
sengal
kawasan dah la tempat kunjungan ramai
awkward ok

Monday, November 25, 2013

Aeon BIG

Dah ade member kad OK
so haritu dah alang2 menyoping barang rumah terus la buat kad ni
masa buat tu x plak die bgtau
RM 100 in single receipt dapat 1 paper bag
kami main bedal je la
ok
masa daftar member card ni
dapat la sekali buku voucher
boleh la
sape yang rajin layan voucher suka la
I is malas
belek2 je
tapi x guna
tapi still simpan
mane la tau kot2 nak guna plak nanti
pasal voucher dlm tu expired bln 12 nanti
so masih sempat

Saturday shopping

huish pening ok
x banyak mana pun barang
cam ni je dah RM400++
nagis la pas ni
ni pun lum shopping bebetul tuk barang umah
ni pre shopping barang umah
warghhhhhhhhhhhh
kene jimat cermat dah ni
x leh la nak main cekau je
ujung tahun n awal tahun banyak nak pakai duit
haiyaaa

Wednesday, November 20, 2013

Happy

Selamat sudah
majlisnyer
dapat la jugak kek doranya
walaupun mama nyer cam x puas hati plak tengok dora nyer cenggitu


Berakhir dengan jayanya
Walaupun mcm huru hara
Biasa la bebudak
Excited terlebih
kelakar pun ade bila tengok telatah bebudak ni
expect the unexpected

memang TABAH sungguh cikgu yang mengajar bebudak ni
semoga segala asuhan cikgu2 ni mendapat balasan yang setimpal
aminnn



HAPPY BIRTHDAY SAYANG



ps: start cuti skolah sampai la tahun depan, merdeka la Almira

Our little Almira turn FOUR

Today 20.11.2013
Almira berumur 4 tahun
celebrate sikit je kat taska
slalunya tahun2 sebelum ni 
dok celebrate kat umah je
ngan family rapat je
since tahun ni die dah start sekolah
so kami wat la sikit kat skolah
bagi syok skit die nak ke sekolah



happy birtday sayang
Feliz cumpleaños!

papa n mama doakan semoga 
Almira menjadi anak yang soleh dah berjaya di dunia dan akhirat hendaknya
AMIN

Tuesday, November 19, 2013

Alahai adik

mama baru perasan kuku adik jadi cam ni
masa baby aritu ade la kuku die cam terkoyak sikit
x sangka plak kesan die sampai ke besar
sudahnya
kuku kaki dok bentuk segitiga cam ni


dah tu
skang ni bila panjang sikit je kuku
mula dok sompih je
sian plak tengok

Sunday, November 17, 2013

Aktiviti petang

Hujung minggu je la masa nak bwk bebudak ni jenjalan ke taman ke main ke. Ape2 je la

So petang tadi bawak la bebudak main ke taman,  sambil ambil angin naik moto.


Seronok kemain dapat keluar rumah
Lagi pun si kecik ni baru je kebah demam
Tu pun masih lemah lagi
Selera pun x de lagi
Main pun saje dibwk2 je



Semoga semuanya dipermudahkan
Rabu ni birthday kakak
isnin plak kene bwk ammar chekup



Saturday, November 16, 2013

Persediaan

Minggu ni sibuk skit la
Maklumla
My anak dara nak turn 4 on 20hb ni
So sibuk skit la nak menyiapkan ape yang patut
Since kami brcadang nak buat skit ala2 potong kek
Tu pun buat kat taska die je
Bia die syok skit ngan kengkawan die

Semoga semuanya berjalan lancar
Kek pun nyaris2 x dpt tempah
Nasi la niat hati nak g semalam
Klu idak memang x dapat la kek dora yg direquest



Kita hanya merancang
Tuhan yang menetukan

Thursday, November 14, 2013

Rutin pagi


mak bapak mane x nak anak g skolah
 kami punya kes
asal anal g skolah
sanggup kan aje
walau hujan panas
kalau katanya nak naik moto
memang cenggini la
mak bawak beg je naik kete
anaknyer dok naik moto ngan bapaknyer

Wednesday, November 13, 2013

Naik Harga


dua bulan lepas masa balik kampung
ok lagi
masih lagi RM2.50
balik minggu lepas
dah naik seringgit
penangan minyak naik
ngan harga gula yang naik la kot ni
REDHO je la
nasib la teringin punya pasal
klu idak mau la x singgah dah
gamaknyer

my WORDLESS Wednsday STYLE


Mamanyer x mampu
anak je la mampu 



Tuesday, November 12, 2013

Membengkak


huish, lama sungguh la x update blog
cite banyak
but kekangan masa
x terkejar rasanya
macam x cukup je masa kat opis
tambah pulak macam2 dugaan
minggu lepas Almira diserang alergi
abis muka bengkak
dah x macam Almira
hari ketiga kene
cam ok jugak la
boleh lagi tahan mata
 hari keempat mata sebelah dah x bape nak terbuka
jenuh kawan dok jegil bila mama suh bukak mata
sian anak mama
 nak x taknak
bawak g klinik jugak la
sian plak kat die
abis muka merah2
terpaksa la cuti sehari
hari pertama makan ubat ada la kurang skit
bengkak kat mata paling awal hilang
skang tinggal bayang2 je
maklum la
tangan x diam dok nak garu je
nasib la x teruk
klu kat tempat lain x pe la berparut
ni kat muka tu....




nasib la x melarat



minggu ni
si adik plak mendemam
sampai terpaksa mamanyer cuti
takut plak rasa panas yang melampau
mintak2 cepat la sembuhnya
mlm ni cadang nyer nak ke daruss syifa kejap
mane la tau
bebudak la katakan
harap xde ape yang teruk....
amin

Friday, November 1, 2013

Next Investment


Alhamdullilah selesai buat bank draft
next is tunggu progress plak
x sabo plak rasanya









p/s: nangis kegembiraan, walaupun baki akaun tinggal 2 3 angka je. REDHO

Berseronok


Since BAYOU LAGOON PARK RESORT
(Bayu Lagoon Park Resort, Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil, Malacca City Center)
ni boleh dikatakan masih baru
makanya sume
nampak cantik
tapi x tau la next2 year
ikut jugak management 
alhamdullilah
water theme park memang syok
but kami tekena bab menunggu lift
memang x syok langsung
lift dah la sikit
dah tu kecik plak
memandangkan ramai jugak guest
jenuh gak la menunggu
mane nak tampung guest yang banyak
nak tampung service staff lagi
aiyak
nape la x sediakan 
lift tuk staff
jenuh menunggu
dari basah lenjun sampai dah kering kontang menunggu depan lift
dah tu dapat lak liftnyer x de detector langsung
x sempat nak masuk dah tutup
SENGAL punya lift

n jugak
troli angkat bag
masa hari ketibaan kami tu
dah la guest ramai
trolinyer ade 4 jer
dah tu
kami jugak yang terkene
dah siap buh kat atas troli barang sume
tetiba die main letak je kat tepi
jawapan die
"troli x cukup"
haiya
dah la barang banyak
ko boleh plak cakap cam tu
lantak ko la, en PAPA memang x mo angkat sendiri
so die tunggu sampai budak tu angkat jugak
dengan muka masam hangin bagai
nasib la budak angkat beg tu muka senyum aje
redho je (nasib la)


but, memang puji sungguh la staff kat sini
ko kene jeling pun
"SENYUM aje"
bagus2

lain2, ok je
maklum la
hotel baru katanya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...