Followers

Tuesday, July 30, 2013

Progress

Masih dalam proses naik taraf
x buat banyak pun
buat sesikit demi keselamatan dan keselesaan bersama




p/s: our lucky NO18 dah sah selamat di sewakan

DEMAM VIRUS

Minggu lepas si adik mendemam
seminggu jugak la, berjaga siang malam
3 hari 3 malam x makan langsung
bila dah sihat ingatkan dah ok la sumenyer
PADAHAL
jangkit ke kakak la plak
 Seminggu jugak demam
yang ni lagi kronik
6 hari x makan langsung
susu pun x masuk
ambik darah jagan citer la
dah sampai lebam tangan sume
sampai fobia makan ubat







setelah 5 hari ulang alik ospital
makanya ambil alternative lain plak
bawak die g darussyifa
semalam sampai la sekarang
nampak la perubahan
badan x la panas sangat
makan pun dah boleh la jugak
susu pun ade la minum skit (sikit pun besar maknanya)

 Moga sihat la hendaknya
x sanggup rasanya nak tengok
budak yang hyper tetiba melepek sepanjang hari
sunyi rumah
yang lagi sedih
adik dok asyik ajak kakak main
pelik dia tengok kakaknya dok baring je









sekian, 
DILLEMA mak2 bekerja
(Cuti dah makin susut nilai bila anak2 sakit)
Pn MAMA@axie04

Wednesday, July 17, 2013

Dugaan Berganda


Anak2 x sihat
memang dugaan la di bulan pose
kerenah budak x sihat ni memang la memerlukan kesabaran
si kakak bengkak gatal2
area mata ngan tengkok
sabo je la
nasib la die x asyik bergaru aje
udah macam kene dera kaedahnyer
sabo je la
si ADIK plak mendemam
on off
jenuh betul
si adik ni
klu mendemam memang x boleh buat ape la
memang bergayut je la
melekat je kejenyer
setelah dua hari pasang surut
hari ni nampak cam ok skit
boleh la keje ngan tenang gamaknyer
tapi tu la
mak mane yang senang duduk bila anak2 x sihat
si kakak pegi jugak ke sekolah
pasal kakak dah bnyak sangat ponteng
tambahan plak ade cikgu baru
nak bagi die biasa dulu ngan cikgu baru
klu idak mau melalak plak cam aritu


Pn MAMA@axie04

Saturday, July 13, 2013

Recycle


Minggu ni nak balik kampung
makanya kita pakat mengemas mainan yang ada
untuk dilambakkan dikampung
sebelum mama n papa buat pengelasan taraf
sila la main puas2
 bagi can punggah ape yang ade
 bag peluang main sementara sebelum di lambakan di kampung
maaf la ye anak2
stor dah penuh
mainan saja dah 4 kotak
belum lagi mainan kat lua
 dah alang2 nak mengelaskan ni
makanya mama bagi peluang kat kakak ngan adik pilih dulu mane yang nak main
mane yang x main mama comfirm bungkus
yang dah di pilih pun comfirm la kene pengelasan semula
tinggalkan ape yang patut je
x mampu nak tampung saiz stor
bnyak bende lain lagi nak simpan kat stor

Friday, July 12, 2013

Sticker Board Me


Balik skolah, dapat goodies buku sticker n color
makanya 
mamanya dengan redho jadi kanvas kreatif si anak
 sambil dok drive sambil kene posing tuk dilekatkan
sambil tu jugak la kene senyum REDHO
masa ni jugak la terjadinya kejadian ini

masih REDHO

Thursday, July 11, 2013

My BOBOIBOY


Adik boboy dah sibuk nak bertatih bagai
dalam dok selama ni bertatih
kes semalam paling lawak
sibuk nak try kasut stoberi kakak
siang tu dok aim je kasut tu
tapi tu la
comfirm la x dapat
dah malam, agak2 kakak dah x main
terus kidnap
terus sibuk suh pakaikan kat kaki die
siap sepasang tu 
dah siap pakai
abis kat sume orang nak tunjuk
masuk sume bilik nak bagi tau die pakai kasut
sabo je la
agak2 cam susah je nak jalan pakai kasut tu
terus buang
jalan kaki ayam lagi best kan dik

Bila Tengah Baik


Bila tengah berbaik cam ni la
ce datang mood bergaduh
Hancur


p/s: cam ne POSE? ok x?

Wednesday, July 10, 2013

Pasar Ramadhan


dugaan sungguh la
bernekat x mo ke pasar ramadhan
tapi akhirnya 
termakan pujukan member
 pegi jugak la
tengok ape yang patut
terjebak jugak la
sebungkus dua








TAPI 
serik siuuutttt
panas terik
mau pengsan pun ade
hari2 pegi mau pitam kat tengah pasar klu gini punya panas
seminggu sekali boleh la kot
hari2 comfirm pengsan

When Terengganu turtle meet miss Hello Kitty


Almira datang opis jumaat lepas
jadinyer
spt biasa meja mama akan huru hara
bila dah huru hara
maka terjadilah drama swasta
 imiginasi si Almira ni dah makin kuat n pelbagai
boleh plak die dok buat2 hello kitty tu bersembang dengan turtle
plus hello kitty tu ride on dolplhin
arghh pengsan mama
then pas dah ride on dolphin
turtle n kitty goes for snack time
kuat sungguh imiginasi anak mama

Tuesday, July 9, 2013

Cuti Raya & Kad Raya


Tahun pertama almira bakal cuti raya
KONON
 ye la
dah skolah
mesti la lain macam skit feel nak raya
leh salam2 ngan kengkawan nanti
leh bwk kuih raya la
pakai baju raya nak tunjuk kat kawan la
huhu
tadi masa abil almira dari skolah
dapat la sekotak kurma
n surat cinta
serta la kad selamat berpuasa
wah kemain lagi
belum ape2 dah ade kad
klu nak dekat raya mau la dapat kad raya
HEBAT

Babak 3 detik


Dalam tempoh x sampai 3 saat
Saat pertama
sume masih x ready tapi dah perasan camera on
 saat kedua dah leh pose
but
still ade yang x bersedia
 saat ketiga sume dah ready
dan ade yang dah abis pose
hahaha
tu babak 3 saat
klu dapat babak 10 saat mau macam2 gaya sudah


pantang nampak kamera
automatik pose

I rasa keliru sikit


No mane ni ek?
 dah tanya kat asben
die pun cam konfius
adakah?
sangat la x mengikuti perkembangan semasa



tettt: aku ketinggalan zaman ke ape neh?

Monday, July 8, 2013

MOF Open day


Seharian beropen day
seharian jugak x bekerja
cuma bekerja keras menjayakan open day sajok
 Antara acara yang menjayakan kan OPEN DAY
PICTURE DAY
 Kami suke bergambo
nasib la
walau ape pun terjadi
bergambo itu wajib
Ko mampu nak gambo peluk2 gini
gambo nak senget gini

p/s: BAC menang BOOTH terbaik. Cayalah, x sesia dok depan skali

Wednesday, July 3, 2013

Floria Putrajaya 2013


Konsep macam sama je
susun atur laluan pun sama jugak
 yang lainyer cuma la pendesign dan
design bunga
kami jalan x abis pon
cuma sesikit je
dalam sesikit tu, suka sangat yang red riding hood
almira siap perasan ade wolf kat gerbang
pastu kami masuk dalam 
bagi sejuk skit
suka gerbang ni
n celah gerbang di terselit plak air terjun
klu la x sesak orang rasa nyaman je
tapi klu dah ramai sangat
hilang nyaman
makanya 
abis jer expolore dalam ni
kami pun balik la
x lalu nak berpanas bagai
COMEL

Tuesday, July 2, 2013

Makan banana gaya Almira Iskandar


orang lain secara normal makan pisang makan dari hujung je hujung
anak dara mama makan pisang macam makan jagung
ade ke patut
x siapa ajar
x siapa suruh
secara spontan gamaknyer
 x penah2 nak makan pisang
bila tengok adik makan 
sibuk die nak makan
 klu tengokkan si adik makan
memang macam lapo je memanjang
24 jam mamam2 je tau
pantang tengok org dok meja makan
mula sibuk datang mintak mamam


Pn MAMA@axie04

gwiyomi di pagi hari


perjalanan kesekolah setiap hari
ade hari mood ok
ade hari mood kelaut
makanya terjadilah
muka monyok pasal x mo bangun pagi pegi skolah
mengamuk pasal mama paksa mandi
 tapi bila pagi yang cerah
yang ceria
makanya siap bergwiyomi la budak ni
siap senyum2 flying kiss bagai
anak sapa la neh

Pn MAMA@axie04

Monday, July 1, 2013

Muka mintak simpati

Kene marah ngan en papa mama jadi pemujuk
Bila Kene marah ngan mama papa tukang pujuk
(jarang2 kene marah ngan mama, x pun x makan saman bila mama marah)
Mintak simpati pasal kene marah ngan en papa
Lagi dipujuk lagi banyak plak air mata
Makin sayu gamaknyer
Makin tersedu sedan
Jenuh peluk bagai
X jugak reda
Akhirnya
Kene peluk ngan papa
Terus reda
Dengan pesanan
(papa jangan marah iya lagi tau)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...