Followers

Thursday, March 28, 2013

Hot air baloon


dah start minggu HOT AIR ballon putrajaya
pagi ni tengok dah berpuluh belon udara yang naik
mcm2 bentuk dan rupa
dalam perjalanan ke tempat kerja pagi tadi
dah mula rasa kemeriahan belon2



comfirm la hujung minggu ni sarat barat org kat putrajaya
alhamdullilah kami balik kpg
x larat rasanya nak menerjah dalam panas ngan ramai org tuh
balik kampung lagi best, jumpa family terchinta



Pn MAMA@axie04

Monday, March 25, 2013

Sekolah ditutup


Jom bercuti sempena sekolah tutup
best jugak neh
kemanakah tempat pilihan,
tengah dok sibuk survey ni
paling penting tempat yang menggembirakan anak2
mak pak gembira tu lain hal
mak pak hari2 gembira
kah kah kah (gelak jahat di petang isnin)
x perlu cuti yang panjang
yang penting kualiti dan masa bergembira bersama
for sure la nak cari tempat yang paling menggembirakan bebudak
perlu ada tempat mandi manda n playground
sound like "bayou lagoon resort" cam menyeronokkan
dekat pun dekat jugak
AMACAM?
owh lupa pulak
Iskandar no more adik
he got another adik so, he is now officially abang ammar
x sabo nak balik kpg n pegang baby baru
in sha allah
akan pulang ke kampung di hujung minggu
memandangkan ibu dan baby still di ospital
anyway semoga baby dan ibu cepat keluar ospital n recover from juandis


Pn MAMA@axie04

GRIMM


Melayan GRIMM
dengan kusyuknyer
dah abis season satu
dan season 2 yang baru mencecah episod 15
x sabar la plak nak tunggu episod seterusnya
ni klu stop tengok comfirm abis hilang feel
huhu

Pn MAMA@axie04

Friday, March 15, 2013

Saya x Suka


SERIUS
saya memang x suka
x suka menyusahkan org
(ni bukan bermaksud saya x pernah susahkan org)
klu boleh mmg x mo susahkan sesape
klu boleh x mo pun mintak tolong org if saya boleh buat sendiri



secara lahiriahnyer mmg saya boleh buat sendiri
tapi bila bab keje
mmg saya x suka
x suka bila org yang bertanggungjawab x nak lakukan tugas
if saya boleh buat pun, x sanggup nak tolong klu tuan punya badan sendiri pun x ambil initiative nak melakukan kerja
(lain la citer klu ko mmg x de ke / x tau nak buat ke / mmg keje aku ke)
ni dah sah2 ko depan mata saya, takkan saya still nak tolong ko buat kan keje awak
dan sah2 jugak keje tu tanggungjawab ko
dah sah2 jugak ko yang sepatutnyer bertanggungjawab
x payah la nak salahkan org
x payah la pura2 x tau ke ape
secara logiknyer mmg ko tau pun ape yang terjadi
tapi still nak letakkan kesalahan pada bahu org lain

ape salahnyer ko mengaku kesalahan
luak ke kalau mengaku
hilang hidung ke klu mengaku






SENGAL



Pn MAMA@axie04

Today Is Friday


Bersantai dengan tenang
di pejabat 
pada hari JUMAAT, Penghulu segala HARI
Koje dah abis, tengah nuggu keje datang je ni
sementara itu penuhkan masa dengan tengok movie
mau ilang, takut kene SAMAN
jadinyer bila x boleh ilang dari ofc
migrain sudah menghampiri akibat BORING
JOM movie seround
tadi dah layan "raise of the guardian"
skang mau layan "zero dark thirty"
JOM


Pn MAMA@axie04

Tuesday, March 12, 2013

Tuesday


Second day Almira bersekolah with CIKGU baru
smalam masa pick up Almira sempat la mama interview skit CIKGU baru die
nama die IERA (ejaan nyer cam gini ke? not so sure)
nampak cam peramah
macam ok
masa mama dok jenguk tu pun
mmg Almira tengah dok ngan cikgu ni la
lebih kurang cam pengganti CIKGU AINA die tu la
sblm ni asyik dok cite pasal cikgu Aina je
tapi skang ni lum lagi la dok citer pasal cikgu baru ni
Ade jugak lagi 2 org cikgu baru
yang 2 ni x sempat nak interview lagik
Almira ni jenis x bercerita
if nak tnya pun kene betul cara
klu idak langsung la x tau ape jadi kat SKOLAH tu
kene la mamanyer wat initiative sendiri if nak tau perkembangan die
maybe die rasa klu boleh x mo citer langsung pasal skolah
sama cam mama n papa yang klu boleh malas nak cite pasal keje di rumah
dah dua pagi ni cam merajuk je nak g school
maybe pasal rindu papa (papa outstation la plak)
maybe jugak die still teringat kat cikgu lama die
since cikgu Aina tu sangat rapat ngan Almira 
(mama pun terkejut bila Cikgu Aina kata dah abis praktikal)
Memilih org jugak anak dara mama ni
mentang2 la Cikgu Aina tu dulu chumel je
kemain ko ek
x pe la
ape2 pun mama HARAP sangat cikgu baru ni still leh bagi perhatian kat budak2 ni
bagi mama tentunya especially Almira
Perubahan Almira sejak dah Sekolah:
1. dah banyak cakap
2. dah banyak bertanya
3. dah pandai baca doa makan
4. dah pandai baca al-fatihah (ni coz ikut papa smayang hari2 kat surau)
5. baju kene ikut citarasa sendiri
6. dah pandai bagi alasan if malas nak buat something
7. dah banyak ingat tempat2 if die pernah lalu or doing something
Yang x berubah:
1. Still suka melalak kuat2 if kene marah
2. suka warning mama if mama salah cakap
3. still x nak wat senaman pagi kat skolah
4. still x ceria setiap kali nak g skolah
5. still on diaper 
bnyak lagi kot
tapi mama x larat nak listkan
Sekian
Pn MAMA@axie04

Monday, March 11, 2013

What Really We Women Want


Dh lama sangat menyimpan PIC ni
secara kebetulan
saya sangat setuju dengan ape yang nak disampaikan dek gambar ni










Pn MAMA@axie04

Friday, March 8, 2013

JENUH ni


Cikgu Almira bakal abis praktikal
tapi yang jenuh mamanyer la
maklum la, cikgu kelas die tetiga hilang sakali gus
tak ke pening mama ni
mau la melalak semula, x mo g skolah
dah la si Almira ni over manja ngan cikgu tuh
pening la mama


pihak pengurusan x plak bagi tau any info
dan x jugak bagi tau yang cikgu tu cikgu praktikal
klu ye pun praktikal nape la diletakkan semua di satu kelas
dah jenuh budak ni nak kene mengenal semula cikgu die
cikgu baru pun hanya berkenalan ngan bebudak on the last day cikgu praktikal bertugas
ade ke patut ( x patut sungguh)






PENINGGGG



anyway pun, BIG thanks tu the practical teacher



Pn MAMA@axie04

Tuesday, March 5, 2013

The pocoyo's

Bila tengok anak org BORIA adik beradik
mama pun sibuk nak boriakan anak
maka bermulalah minat nak boriakan anak
secara kebetulan
en papa ajak g shopping baju anak
sebenarnye baju adik, bukan baju kakak
huhuhu
dikesempatan itu lah, mamanyer telah terpandang dan
dengan x sengaja telah mendapat persetujuan en papa
tuk beli the baju BORIA
memandangkan si kakak n adik suka tengok pocoyo
mama pun terpandang ade set baju pocoyo
maka
terbelilah
Kakak mmg request nak warna pink
tapi adik takkan nak pink jugak
terpaksa la boria character sahaja
nenanti kita beli boria warna n patern lak ek
sua adik mama terbeli besar la plak, sabo je la




punya la suka si kakak dapat baje elly
klu boleh x mo salin baju lain

smalam masa lipat baju bebudak
die ternampak baju elly ni
tetiba kakak jerit nak mandi, padahal baru je mandi
mama pun sound la, x payah mandi
kakak sound mama balik, nak pakai baju elly kene mandi
(sendiri ajar anak, skang sape susah)
mama pun cakap la baju je ade sua x de
die jawab balik
x pe mama, iya cari sendiri kejap ek, sambil punggah bakul baju
haaaa, ni ade sua
maka, baju dan sua berkedut yang baru di angkat dari ampaian di pakai semula



BAGUS anak mama



Monday, March 4, 2013

Saya sayang awak

Iskandar memang excited bila tengok kakak
kakak pun memang sayang sangat kat adik
tapi tu la
memula memang REDHO la adik tu buat ape
ikut kan aje ape adik nak buat kat die
TAPI
bila dah ade yang sakit
dapat la free 
 lalakan tanpa muzik
sekuat hati punya jerit
sakit mulut dikorek si adik
 sume wat donno je
mmg dah boleh BAJET ape akhirnya yang akan terjadi
masa nak main mmg syok
bila dah sakit
melalak x ingat
siap ade pakej kene cubit lak si adik
dah tu dedua pakat melalak bersama
nasib korang la
nak main, tapi main kasar sangat
tapi bila sorang x de, mula la x keruan memasing



Anak-anak
GINIla caranya

Sunday, March 3, 2013

Adik sihat, Kakak plak sambung

Adik dok cek kakak, sihat ke dak
nak ajak gaduh2 skit
 agak2 kakak x respond
mula la muka kakak kene lepuk
 jawapan die
kene peluk dek kakak
(klu mood ok, mood x ok kene lepuk la jwbnyer)
mengelejat nak lari
haaa, baru tau
 kakak peluk kuat2
baru x dapat lari
 cium sikit
gomol2 skit
 semoga sihat la hendaknyer lepas ni
harap2 jgn la sakit teruk2 lagi
x tertahan rasa hati mama ngan papa
 my two little angel
GET well SOON







AMIN

Friday, March 1, 2013

Jam Tangan FREE

 Demam seminggu
jadinyer wajib la diambil darah
sampaikan x menangis langsung si adik bila diambil darah
akibat 
sakit demam lagi teruk kot, dari ambil darah
seminggu lebih jugak mama ngan papa bergilir tidur, berjaga dok pantau
suhu dan selsema dan batuk
seminggu jugak la, mata mama ngan papa cam panda
seminggu jugak la, kepala mama asyik meong je
2 hari sekali dok mengulang ke klinik
ambil neb la
ambil darah la
KESIAN adik 
 ape2 pun
alhamdullilah
sihat sudah
cuma KAHAK tu masih ade lagi
 skang tengah pantau si KAKAK plak
harap2 cepat la sembuh si KAKAK
AMIN

Kolam saya


Bila balik kpg baru lah segala aktiviti
yang memerlukan keluasan boleh dipraktikkan
 contoh paling utama adalah KOLAM ni
klu nak mengharapkan rumah den kan kat putrajaya ni
alamat die, berkampung la kolam tu kat dalam stor
 makanya bila balik kpg, kita mandi kolam,
dah agak2 boring mandi sorang2
kita panggil sekali jiran2 joint OK
 memalu je bebudak tu nak joint Almira mandi bersama
memula je la
pas tu dah OK
ape lagi, dok main simbah2 la
sampai kan terpaksa mama Almira jadi TARZAN jr jap

Pn MAMA@axie04
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...