Followers

Friday, April 29, 2011

kawin hari ni

dieorang akan kawin hari ni



dan 
x lupa jugak
kepada YANA dan UJANG yang bakal 
bernikah hari ini
huhu
sape nak g leh la
pasal die jemput sume geng blogger
dekat je
kat sungai merap tu je
huhu
nak info lanjut
cari kat blog dieorang ye





tapi yang ROYAL WEDDING tu
x dapat lak jemputan ye
huhu

Wednesday, April 27, 2011

MAMACHIA 1st GIVE AWAY

saya di tag
jadi
dengan tanpa rasa 
nak mengecikkan hati 
kengkawan
sapun join la
huhu
kerana meng TAG


sape ya lain
nak joint
jom gi SINI
x pun kat
sini
 last date nak joint 5 mei 2011 ye
lambat lagi
so jom la pakat joint
hadiah utama



sangat menarikk k
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. nak tengok ke?
ala
korang g je la kat blog MAMACHIA ni tau 




saya nk tag sape la ni ek?
rasa cam CIK PUAN CINDA kot
boleh?  

Tuesday, April 26, 2011

Random.org

sape wat contest
mesti ade guna khidmat 
huhu

saya adalah salah sorang mangsa
huhu
bukan magsa ape la
slalu je x luck bila pakai en RANDOM ni


tapi sejak kebelakangan ni
cam EN RAMDOM ni 
dah x boikot saya kot
huhuhu
buktinya




saya menang BIRTHDAY GIVEAWAY
huhu
saye SHUKE sangat


tu je nak bagi tau
hehehe
terlampau shuke

bad girl club

Memang la ape kejadahnye
HAMPAGAS
tahap 
10 kuasa kuda
 
ade ke bende cam ni kat blog ni
KONFIUS aku
BAD GIRL club
hish




Perasaan bercampur baur
hahahahaha
SAMBIL menahan GERAM

Monday, April 25, 2011

Yaya Azura 1st Giveaway

sape nak joint klik BANNER kat atas
x pun kat SINI

syarat nak joint
sangat lah mudah dan simple
ini sahaja



dan saya TAG
3 orang
huhu
orang-orang itu adalah

SIAPA NAK JOIN BLOGLIST FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYE~~~

saya kene tag lagi
kali ni
CIK PUAN DEYNA
yang tag saya
dah alang2 di tag
jadi saya ngan penuh yakin nak joint bloglist

dan kepada sesape yang nak join
sila klik BANNER
x pun KAT SINI

so nak citer skit
nape saya nak joint bloglist si FALIHINJASMY?
 sebab die mudah je
supaya saya dapat share sume cite saya pada sume orang yang melawat blog die
ye la
bukan senang orang nak baca cite kita
inilah salah satu cara tuk menyebarkan cerita atau berita paling berkesan
terutama untuk BLOG BARU cam saya
oleh sebab itu 
saya memang la sangat berbesar hati klu dapat joint blog list awak



dan yang paling penting
saya tag orang-orang penting di bwah ye
MUCUX
CINDA
ZIERA

Saturday, April 23, 2011

Restoran Tuan Faridah

Sape dah sampai sini
Restoran ayam kampung
TUAN FARIDAH
Jalan BP 6/7, Bandar Bukit Puchong
Puchong, Selangor
 
 tempat die
memang cam susah nak cari
bagi orang yang first time cari
aku pun penah gak sesat memula dulu
ye la
masa tu baru2 lagi dok sini
walaupun dok Puchong masa tu
tapi aku x tau pasal tempat ni

LASt2
nasib la ade jugak orang yang nak tunjukkan tempat ni
huhu
dan SKANG menjadi PORT baik punya
kami sekeluarga
agak2 malas nak masak je
laju je HUBBY ajak g makan ayam kampung
tapi memang BEST la




tapi nak cite pasal 
makanan die
huhu



Pagi ade la
nasi kerabu
nasi berlauk
LAKSAM
nasi lemak
kuih muih
sume ade la
tapi aku x penah pun g waktu pagi



aku slalu terjah
LUNCH je
pasal ape
pasal nak kejarkan ayam kampung tu
menu kat kedai ni bnyak jugak
tapi tang bab ayam tu
ko x yah risau
masak ape pun
sume die guna ayam kampung
nak citer ayam kampung, tapi buh gambo ayam jantan, nasib ko le labu  
 memang terjamin la
memang meleleh je air liur tengok ayam goreng die

isk2
saya memang pencinta ayam
huhuhu


air wajib
AIR KELAPA
gelas besar punya
hahaha 


harga
memang berpatutan
tu la sebab utama
kami sekeluarga rajin datang sini 




petang pun bukak jugak
tapi x de la ayam kampung tau
yang ade 
makanan panas je kot?
makanan panas tu ape?
ntah la
yang goreng2 je kot
aku pun sure
hehehe 

 
 p/s: gambo tu buka i punya key, search je TUAN FAIDAH dapat la sume pic tu. huhu  

saya nak jadi kawan vespa degil..

Boleh x saya nak jadi kawan awak?
boleh la ek
korang nak x jadi kawan VESPA DEGIL ni
jom la pakat2 jadi kawan die
best tau 
jadi 
klu nak jadi kawan die
cam biasa
tekan SINI
atau
 dan
saya just nak cite sikit je
nama blog die memang chumel
teramatlah chumel
jarang dengar dan UNIK 
dan GUD LUCK for the future ye



saya TAG awak ye 

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

agak-agak sempat x?
x kira 
nak joint jugak
huhu

pengaruh nak buat blog ni bermula apabila ade la sorang kawan aku tu
jiran sebelah kat opis tu ha
die dok wat blog, dan kengkadang die dok cite pasal blog die kat aku
walhal aku x de blog pun, tapi apa salahnyakan nak cite pasal blog pada orang yang x de blog
untung-untuk jadi cam aku
terpengarh tuk buat blog jugak. hehehe


memula nak start tu aku terpikir jugak
ape la yang nak aku bebelkan dlam blog ni
aku ni bukan jenis banyak idea nak merapu meraban
jenis yang selamba je
tapi dek kerana jiran sebelah aku tu asyik dok cite memacam
aku pun terpengaruh abis la
huhu
terima kasih tu CIK PUAN WAHIDA ye
kerana mempengaruhi 

tambahan yang menguatkan semngat nak berblog ni bila
ade jumpa kawan-kawan lama yang selalu dok update 
pasal life dieorang kat blog
dan dari situ la minat nak berblog tu bertambah


setakat ni la
sumber INSPIRASI saya pasa masa ni
nape?
ntah la
sebab die member saya kot
then saya memang suka cara die berblog
nape? sebab die rajin sungguh update blog die
dan yang paling saya suka 
bila die update pasal WAWAN
suka sangat tengok perkembangan WAWAN 

“Ajarlah anak kamu berenang, memanah dan menunggang kuda.”

pernah dengar x ayat tu
memang itu lah yang di suruh dalam islam
bagus kan agam kita



korang bayangkan
banyak tau sebenarnya FAKTA penting tentang renang ni
contohnya 
 
1. Menggunakan hampir kesemua kumpulan otot utama, jantung dan paru-paru
 2. Membina kekuatan dan ketahanan otot dan memperbaiki postur dan kelenturan tubuh
 3. Bermanfaat kepada golongan yang mempunyai berat badan berlebihan, 
ibu hamil dan golongan yang bermasalah di bahagian kaki dan belakang
 4. Sukan yang baik bagi semua golongan umur
 5. Memberikan manfaat aerobik seakan-akan berlari
 6. Tidak memberi tekanan pada tisu seperti berlari, aerobik dan sukan angkat berat
 7. Sukan yang paling selamat daripada kecederaan
 dah la selamat
x yah nak peluh bagai
best lak tu
sejuk aje

dan yang paling penting untuk korang tau 
dengan berenang jugak
korang leh dapat bende2 cam ni: 

1. Mengekalkan berat badan yang ideal  
(walaupun x berapa nak ideal la)
 2. Memberi lebih tenaga dan stamina untuk bekerja  
(bukan untuk keje je, untuk sume aktiviti la)
 3. Memudahkan anda menangani stress dan kerunsingan  
(betul, memang tenang je klu dapat berenang)
 4. Mengurangkan risiko darah tinggi, sakit jantung dan kegemukan  
(yang ni x sure,  tpi ye la kot, dah x stree, comfirm darah tinggi pun cool aje)
 5. Memberi kerehatan dan tidur yang lena  
(dah penat comfirm la tido lena, tuk rehat kan sume anggota dan oragan badan kita)
 6. Melicinkan peredaran darah dan pernafasan 
(korang try berenang tengok, cam ne nafas korang)
 7. Memperbaiki penampilan diri anda 
(klu rajin diamalkan memang cun babe)

 ini gambar hiasan sahaja ye
kepada yang muslimah tu
cari la swimming suit muslimah
dah bnyak dah kat pasaran
x yah sibuk2 nak tunjuk sume lurah yang ade
hahaha




dan yang paling best
bagi saya la
saya dah start ajar Almira swimming
dan berharap 
nanti
dapat ajar Almira berkuda dan memanah
tapi tu
bila nak tercapai hajat x tau la lagi
memangdangkan Almira baru je genap
berumur
1 tahun 5 bulan
YEY


 SEKIAN
nak tido
NITE 

Friday, April 22, 2011

Segmen Blog Review Pak Cek Biola

saya di undang lagi
kali ni oleh CIK PUAN DEYNA
yang sedang berpantang
(amboi, mentang2 cuti ye, kemain awak ye)


jadi
ngan penuh bangganya
saya pun joint la
hehehehe

Sape nak Joint klik SINI
atau
 1. Syarat pertama kene letak header blog die
DAH SIAP
2. Follow blog die
DAH SIAP
3. letak tajuk N3 Segmen Blog Review Pak Cek Biola
DAH JUGAK
4. Bagi tau die warna kegemaran
WARNA KEGEMARAN SAYA KUNING
(TAPI BLOG IJAU, HAHAHA)
5. Klu ade 1 Juta nak wat ape?
BANYAK TU
PERTAMA SAYA NAK MELANCONG KE MANA-MANA DESTINASI YANG DIIBARATKAN MACAM SYURGA DUNIA
KEDUA SAYA NAK PASTIKAN TABUNG KEWANGAN UNTUK PELAJARAN ANAK SAYA TERJAMIN
KETIGA NAK BERI LEBIH KESENANGAN KEPADA MAK DAN MAK MERTUA SAYA
(BAIK X SAYA)
6.Tag la kengkawan
SAYA NAK TAG SAPE NI
NAK TAG CIK PUAN LIA LA
7.Dah siap jgan lupa tinggal LINK ok
DAH JUGAK

Tarikh tutup pada: Sabtu 23 April 2011 pada Tepat Jam 11.59 Malam

Thursday, April 21, 2011

dilema hari INI

Saya tengah BERPIKIR
tentang
NAK BERCUTI
boleh ke saya nak cuti neh?
kenapa saya nak cuti?
senang je
SEBAB saya nak cuti la
stress KEJE
boleh?
lagi pun dah lama saya x cuti-cuti MALAYSIA
huhu



Agak-agaknya
kemana la saya nak BERCUTI neh
klu ikutkan hati
nak aje ikut my HUBBY ku ke LABUAN minggu depan
tapi cam....
ALAMAK
sangat mengejut la plak
dah tu 
LAMA sangat
seminggu tu
abis la CUTI saya
Boleh ke nak duk lama2
cadangnye nak cuti dalam 2 hari cam tu je
huhu
BOLEH?
any idea?

Wednesday, April 20, 2011

hujan sudah

Alamak cam ne ni
HUJAN susah mari
cam ne la
keadaan ALMIRA kat umah
ALMIRA memang takut ngan bunyi guruh
bila GURUH atau PETIR berbunyi je
 cepat-cepat die peluk sesape yang ade
kat die
KUAT-KUAT
tu tandanya
takut sangat la tu
ade lagi
10 minit baru leh balik
HATI dah x keruan memikirkan
anakanda di rumah
COMFIRM dan peluk OPAH bagai
dan yang pasti
ALMIRA akan dok diam je
dan x GERAK g mane2
takut punya pasal
HUHUHU 






p/s: alasan x sabar nak balik rumah.... jam cepat la berlalu

Contest bersama Asterisk Boutique & Adzrien Shoppe

punya la rajin aku ari ni
pasal ape
MOOD aku ari ni 
nak joint GA  je
BOLEH?
apasal lak kan?
ye la
aku tengah x de mood
huhu
jadinyer
selagi ade GA sume aku nak tibai boleh?
x kire
yang ni punya GA 
dan 


dan macam biasa
klu sesape nak joint sila klik pada BANNER atau pun KAT SINI
dan
ape yang leh saya katakan tentang 2 blog ni senang je
klu korang memang nakk oder bunga ke atau nak beli tudung ke bagai
korang rajin2 la lawat blog dieorang
memang 
macam-macam ade
sampai meleleh air liur dok tengok dieorang punya barang-barang
isk.
memang la sesuai sangat bagi pompuan CAM SAYA
huhu
leh cam tu


so last date die
30 April 2011 ini.
sempat lagi ni
bnyak masa lagi kepada sesape yang nak joint

MamaZakwan's Birthday Giveaway

 MAMA ZAKWAN ni dah lame wat GA ni tapi 
I saje x mo joint awal2 huhu. 
Saje suke-suke
huhuhu
dan akhirnya
saya wat keputusan 
NAK JOINT JUGAK lah
hehehe
ye la
tarikh tutup die 23/04/2011 ~ 11.59AM
so memang sempat lagi la kan
huhu 
hope la
kot-kot ade luck ke
hehehehe
OK
syarat yang satu ni
memang cam pening skit la nak wat
hehehe
tapi harap tuan tanah terima la ek
hahaha
 

Jika saya ada RM50, saya teringin nak kasi (alamak RM50 je, cam x cukup lak) MAMA ZAKWAN suprise BIRTHDAY PARTY yang dihadiri sume rakan-rakan lama dan keluarga dan sejambah bunga kegemaran (kene cari ape bunga kegemaran MAMA ZAKWAN + bunga ni harga RM 50 ok)  atau sepasang kasut TUMIT TINGGI (RM 50 ok. ade ke kasut lawo RM 50) sebagai hadiah besday Nad@MamaZakwan sebab saya memang tau, MAMA ZAKWAN ni memang suka sangat majlis2 yang membabitkan kawan-kawan tambahan pulak klu kawan yang hadir tu kawan2 lama die..... huish lagi la die horay x ingat.. hadiah tu sampingan je, yang penting dapat sambut hari lahir ngan kengkawan memang 'the best' la.....huhu



itu sahaja
konon dah abis kreatif la tu
huhu
harap diterima dan dapat adiah skali
hahahaha



nak usha x kasut ape yang saya akan bagi pada MAMA ZAKWAN
huhu (klu saya ada la)
either one of these la
huhu
cam ne
CUN x?

GuGu GaGa 1st GiVeAwAy

Tuan punya blog sendiri 
secara personal
face to face
ajak aku joint
so nak x nak
aku nak joint gak
hehehehe
aku bagi alasan kat die kate
nak tunggu no cantik
baru nak joint hahaha
tapi sebenarnya
bukan ape
i BZ ok
 jadinye
sesape nak joint
cam biasa ek
klik BANNER x pun klik SINI



itu sahaja ye
dan x lupa jugak
kene tag 5 orang
peluh dah aku nak cari 5 orang tu
ni je yag dapat di cari
hehehe

Sunday, April 17, 2011

Hujung Minggu = GEMBIRA

ni nak citer ni
nak citer 
huhuhu
kami balik kampung
yey
dah lama x balik kampung tau
last2 
dapat gak 
balik kampung minggu ni
huhuhu
minggu2 lepas x dapat balik
huhu
pasal PAPA Almira 
asyik outstation aje
huhuhu 





yang penting 
BEST
huhu
ITU SAHAJA



p/s: THANKS sangat tu CHEGU ZUBIR sebab wat saya satu N3 khas huhu

Friday, April 15, 2011

Lenguh Sudah JAri Kaki Ku

Ni sume angkara EN BEN
 (asyik salahkan orang saja)
smalam hanya sempat BW 20 blog sahaja
Hari ni baru je abiskan yang balance lagi 30
tetiba lak 
list kat kumpulan 1 dah jadi 100
cam ne tu
tu baru Kumpulan 1
Kumpulan 2 lum lagi
dah la KUMPULAN 2 tu my BELOVED group
WAJIB diterjah
cam ne tu
haiya



Tangan sudah mau kejang
dek penangan kerja yang AGAK bertimbun
cam ne nak BW
Sudah nasib badan nampaknyer
Kepada kengkawan
saya terpaksa la tangguhkan BW ke rumah korang
pasal saya memang tengah BZ tahap gaban
Bukan setakat tangan mau kejang
pinggang juga sudah KERAS
dek kerna FAIL yang bnyak








Kepada sume yang datang melawat kat umah IJAU saya ni
sila jagan segan 
tinggalkan KOMEN korang
supaya saya dapat
MELAWAT SEMULA ke rumah korang






itu sahaja
KERJA x leh ditangguh




p/s: kepada sume kengkawan KUMPULAN 2 BEN ASHAARI GEGAR LAGI .. selamat berkenalan ye

Thursday, April 14, 2011

Giveaway Oleh - Oleh Dari Bandung! Siapa nak?!

isk 
aku ni geram sesangat ni
mane x geram 
kene tag la plak
isk geram tul kat si MUCUX tu
sesuka je die nak tag kan
hahahaha




GABRA x mucux baca ayat cam tu
huhu
dont worry
i suke kene tag ok
leh kali rajin2 tag i ok
huhu


dan oleh sebab itu
i pun
dengan rela hati dan 
senang hati
disamping hati yang tebuka
saya joint la jugak
hehehehe
info lanjut KLIK kat MAMA MALIKHA
x pun kat 
SINI
dan demi memenuhi syarat 
saya nak TAG la jugak
sape la plak yang nak di tag
kali ni
huhu
tengah dok pikir nih
sape ek?
ngan 
ok x?
huhuhu


TAPI
tarikh tutup HARI NI
jom joint cepat 
huhu


hadiah die datang dari jauh
so 
boleh la nak jointkan diri
kepada yang sempat lagi tu
huhu

SEGMEN : BEN ASHAARI GEGAR LAGI ...

isk begegar lagi
tapi ni gegar syok punya
hahaha
sape nak joint 
mari pakat reramai ye
tekan mouse ke SINI
atau
dan akhir sekali
itu sahaja
mudah, senang n simple
sampai ari ahad ni die punyer due
so bnyak sangat lagi la MASA
tuk korang yang lum joint lagi
 

SAYA DAH NAMPAK

tengah dok syok2 BW tadi
saya nampak bende ni
TERIMA KASIH 
kepada
dan untuk 
N3 penuh
sila la ke

Wednesday, April 13, 2011

[ Bloglists] Jom Masuk Bloglist Prince Untuk Bulan Mei Nanti

isk-isk
nak masuk blog list NI la
korang nak x?
terer die ni
baru je 4 bulan berblog 
tapi dah 1k lebih die punya peminat
isk-isk
memang tegar la die ni
klu korang x saye korang JOINT la bloglist die kali ni


dengan jujurnya saya nak bagi tau ni
saya nak join bloglist si PRINCE ni
kerana saya suka nak tambah kawan
then lagi klu saya de kat bloglist die
mesti la kawan2 die pun nampak saya
so
saya memang suka
nak kongsi pendapat saya ngan korang sume




pandangan saya tentang blog si PRINCE ni
ok je... i x kisah
tapi i suka betul die punya header
memang jiwa muda remaja lah
cayalah
tapi saya cakap betul
saya memang x minat ngan die punye cursor
x tau nape
tapi cam x best
maybe pasal saye x de cursor cam tu kot
hahahahaha


dan itu sahaja syaratnyer
lengkap suda

ayunar - hijab n shawl

korang kenal x die ni?




ala
saya pun x kenal sebenarnya
hanya sekadar 
dok rajin intai 
blog shop die je





then tetiba
dah lama dok beli buku ni
buku ape nyer 
majalah ni
tapi x sempat nak baca
bila buka kat index je
Almira pun nak baca skali
so SIMPAN la jawabnyer
tapi
 pic ni memang menarik perhatian
rasa cam kenal je die ni
sape ek
memula tu ingat CIK NI 
tapi pandang punya pandang cam bukan lak
setelah lama majalah ni dipendam
tadi dapat la peluang nak meyelak
selak majalah la
baru la tau
ade 3 page cite pasal die ni
klu x silap la
nama die tadi baca
khairunnisa
huhu
cantik orang die
itu sahaja ye
memang best la cara die pakai tudung
nak kharap aku nak pakai cam ni
alamat die
Almira x bersikat la
huhu
lama sangat mama die mengadap cermin
huhu
last skali GAMBO minah bunga

hasrulhassan a.k.a bangku kosong

Nama blog je bangku kosong
tapi penuh info tau
jadi sesape yang nai joint
boleh la gerakkan mouse ke SINI
x pun BANNER
pun leh jugak
blog ni 
memang berinfo tau
so memang best le kat sini tau
cuba lah
klu korang x caye tanya EN HASRUL HASSAN sendiri


dan itu sahaja yang perlu dilakukan
SEKIAN

GA Perkenalan

boleh cam tu
huhu
boleh kan aje



sila goyang kan mouse ke SINI
atau klik mouse ke BANNER
itu sahaja
mudah kan....

dan yang penting
saya nak tag
sape ek
FAZTEE kot
ngan MUCUX
ok x?
boleh la ek
sekian itu sahaja
tarikh tutup peraduan adalah pada
15 April 2011

minah bunga

Adakah bakal jadi minah bunga
 haish
minah bunga pun bunga la
dah namanya pompuan
cam tu la








x pun memang die rajin nak tolong
mama die mengemas rumah
sabo je











Almira kini semakin menguji kesabaran
mama die
abis dah bunga kat rumah tu
satu persatu di buatnyer mainan
haiya
x perlu lagi mama
menggubah
anak sudah pandai menggubah





ringan keje mama pasni
anak dah leh tolong mengemas
(abisla mama)

White Pouch GA oleh 'Lulu Caldina' DAN 'Lenloy-Closet'

saya nak joint ye 
sila terima penyertaan saya ye
tarikh tutup pun lambat lagi 
so memang sempat
sanagt-sangat la kepada sesape yang x joint lagi tu
huhu
sila la joint ye
tekan saya mouse anda
pada BANNER dan LULU CALDINA
itu sahaja
syaratnyer
dan yang paling penting
saya nak tag korang


dan orang yang terpilih tuk di tag kali ni
hmmm
sape ye
cam nak buh GUGU GAGA LIYA
ngan FAZTEE la
tu pun klu dieorang x joint lagi
huhuhu
nak jugak tag
x kira





harap-harap masih ade tuah 
tuk kesekian kalinya
hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...