Followers

Thursday, March 31, 2011

Asyik gadoh aje

Korang slalu x gaduh
ye la
gadoh laki bini
bukan gadok kawan2 neh





aip-aip
cite slow2 skit
klu gadoh ngan LAKI 
jgan citer kat orang tau
klu gadoh ngan KAWAN lak 
jgan citer kat orang jugak
diam-diam je tau


skang ni nak bagi tips skit klu ko gaduh ngan suami
atau pun pasangan korang la
klu bagi aku
si Hubby la
huhuhu













  1. Kalu korang tengah dok gaduh, jangan nak cari pasal citer pasal keburukan pasangan, dan sangat la x digalakkan gaduh yang nak menegakkan benang yang x tentu kering ke basah. So, bincang bebaik.
  2. Klu gaduh 1 bab jagan babitkan BAB LAIN, coz ni menyababkan pergaduhan lagi teruk
  3. Jgan sampai naik kaki tangan sume, tindakan fizikal akan meninggalkan kesan masa akan datang selain x menyelesaikan masalah. (tambah masalah ade lah)
  4.  Jgan guna sebarang ayat yang menambahkan sakit hati, lagi baik klu cubaan ayat memujuk digunakan
  5. dah abis gaduh jangan lak wat x tau je, udah-udah le. Dah abis tu kira abis la, lama lagi nak tengok muka pasangan tuh
  6. Elakkan sama sekali pihak ketiga bila gaduh, pasal ape? pasal ni akan membakar ego lelaki dan turut sama membakar kesabaran wanita. huhu
  7. Bila nak gaduh, sila cari tempat yang sesuai, jgan dok gatal nak gaduh depan anak-anak.






Sekian
itu saja pesanan saya
untuk ari ni
JAGAN WAT SPEKULASI
saye x gadoh ngan hubby saye
Saye sangat OK ngan hubby saye
siap leh main masak2
kat dapur
ngan ALMIRA la



p/s: rumahtangga mana yang x dilanda badai, tapi bila badai datang, jgan terus mengalah, berusahalah tuk menyelamatkan keadaan. SEKIAN

Reen's Diary Giveaway Lahh !..

Ape neh
tag-tag lak
tapi nak wat cam ne
saye suke kene tag
jadi saye akan cuba 
cuba untuk kalahkan sume orang 
kerana penyertaan saat akhir
hahahaha
dah alang-alang kene tag tu
jom la kite ye
pakat2 reramai
due date ESOK (1.4.2011)
masih sempat lagi ni
huhu
nak join n infi lanjut sila tekan mouse kome kat SINI
 banner ni pun leh tekan-tekan gak
korang tau x ape adiah die
LANGSIR
langsir bihun tau
huhuhu
jom la joint
kat SINI ade kate
kene tag 37 orang
ALAMAK... bnyak nyer
cukup ke ruang
huhuhu


tapi saye nak tag yang mane ade je la
huhuhu


itu je la..
x larat la nak tag 37 orang huhuhu

sesudah itu

Saye nak kuruskan badan
cam ne?
any idea?

saye nak makan
ubat-ubatan
comfirm x leh
saye BF baby saye
nak g jogging
baby saye sape nak jaga
takkan nak
angkut pakai stroller
baby saye dah x mo duk dalam
stroller
mau terjun dari stroller (alasan la tu)
nak pose cam x mampu je
cam ne neh?








jadinyer
saye x jogging 
dan x
makan any ubat
makan banyak ade la
ye la
korang kene pikir
saye BF baby saye
nati die x cukup susu
huhu (alasan lagi)
leh cam tu








jadinyer semalam
saye skodeng hubby saye
korang tau die wat ape?
korang mesti x tau
hahahaha
(hubby saye kurus : saye dengki)
 kuruskan hubby saye
saye je yang perasan saye kurus
padahal ko...
spare tyre leh tahan la
hahahahaha (gelak diri sendiri)
korang jangan gelak






die tengok-tengok
lame die tenung
rupanya tau
die skodeng 
crazy wednesday





ape lagi
SUPERBID LA



tau die BID ape malam tadi?
nak tau x?


"GINTELL eSlim Advance Slimming Belt"
 tapi ...................
saye x tau la
die belikan untuk saye ke?
die x cakap pun nak  belikan tuk saye
slalu bagitau je ape-ape klu nak beli
jadi saye confius



p/s: klu papa belikan tuk mama, TERIMA KASIH EK.. love u

Wednesday, March 30, 2011

apo bondo neh?

Dalam dok sibuk
blogwalking + update status bagai
tetiba plak
bondo ni kua
tekejut den
ape bende ni?
tadi rasanya masa BW ade gak
dah kua N3 pasal ni
dan tetiba
kua lak kat sini
ade sape tau mende ape ni
aku ni bukan ape
takut skit bab pop-up neh
mane la tau
nak kate virus ke?
dah la pc kat sini sedang dilanda virus
PC ni tengah dalam zon selamat lagi la ni
Isk-isk tekejut den
sabo je lar

keterujaan

teruja ngan hari RABU
ape kes?
saje la
hari ni 
cam bahagia je hidup
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nape la agaknya
ntah la
kengkadang ada hari yang
x bahagia ke?
x de la
bahagia je always
cuma stress tu kengkadang datang
bila datang je "S" tu
mula la hangin
tapi
hari ini
hari RABU
bersamaan 30 April 2011 (25 rabiulakhir)
Alhamdullillah
dari pagi saya gembira

even banyak keje ke
sibuk sana sini ke
saya GEMBIRA dan x STRESS

DECO DECO BENG BENG BOONG !

Joint lagi segment En Ben
cam best je
nak lanjut tekan sini


DAH SIAP
shuke nyerr
syarat x susah pun
jadi nak joint pun x susah la

Tuesday, March 29, 2011

HP sape?

Korang rasa ape nak jadi?
ntah la
x leh nak jawab skang












Korang rasa betul x ape yang aku nak cakap neh
kanak-kanak zaman sekarang
sangat dimanjakan
betul ke x?
aku x sure la
tapi ni dari ape yang aku rasa la
baru sekolah rendah
dah pandai nak HP la
nak Laptop la
nak itu la
ini la
ape ingat
orang tua korang g keje semata nak belikan korang tu je ke
mane nak tanggung keluarga lagi
nak sediakan makan pakai lagi
nak-nak si ayah je keje sorang
mane nak cover 1 family
sedangkan perbelanjaan
keluarga makin bertambah




dalam keadaan ekonomi 
cam sekarang ni
barang dah makin naik
bukan takat barang je naik
permintaan anak-anak turun naik taraf
sabo je la
memang la rasa terkilan bila x dapat nak penuhi permintaan anak
tapi 
kene pikir yang mana keperluan 
dan yang mana kehendak




bagi aku handphone
bukan x de kegunaan
ade
tapi bagi budak yang berumur 10 tahun
nak wat ape sangat
masa umo cam ni 
pengaruh rakan sebaya bnyak menyusahkan
ye la, klu bagi budak 10 tahun HP
die nak call sape?
nak call mak bapak die?
nak wat pe?
ko g skolah kan leh guna pun
balik skol pun naik bas
x pun mak bapak amik
bukan ko kua jalan sendiri pun
takat nak call member2
banyak ke member ko?
member pun takat sebelah rumah je
laung dari lua pintu pun dengar

memang aku x setuju 
nak bagi HP kat budak umo 10 tahun
walaupun die cakap die dah wat the best masa exam (bukan no1 pn)
so nak sesuatu sebagai balasan
leh cam tu
ko blaja sebab nak HP ke?
sebab ko nak pandai
ade aku kesah

SEKIAN- aku geram

Bindi Sue Irwin

Bindi Sue Irwin dilahirkan pada 24 Julai 1998 di Queensland, Australia. 
Anak kepada Terri Irwin dan Steve Irwin dan menpunyai adik lelaki bernama Robert Clarence Irwin
Korang caye x nama die ni sempena nama Buaya kesayangan bapak die
nama tengah lak sempena nama anjing kesayang keluarga
Menurut bapak die gak BINDI tu membawa maksud
"little girl"

Selepas kematian bapaknyer
Bindi masih lagi meneruskan 
usaha-usaha 
menyelamatkan zoo
sambil meneruskan kerjaya bapak die
pada usia 2 tahun die dah pun terlibat dengan rancangan Steve dalam THE CROCODILE HUNTER
pastu die sendiri ade rancangan BINDI THE JUNGLE GIRL
selepas kematian STEVE, Bindi menghoskan rancangan MY DADDY THE CROCODILE HUNTER
boleh kate
bnyak gak la rancangan yang die hostkan
tapi sume berkaitan ngan wild life
terbaru die mengeluarkan siri-siri buku wild life
dan masih lagi meneruskan aktiviti di zoo
seperti yang dilakukan oleh Steve
klu nak diikutkan
x de kot budak kat malaysia
yang leh wat cam ni
persoalan die
cam ne budak ni leh wat smpai cam tu skali
cara die meyampaikan sesuatu juga amat mengaggumkan
pemikiran yang dah diasuh dari kecik tuk
mencintai dunia haiwan
Leh tahan la cara mak bapak die ajar anak2 die
bayangkan umur setahun dah bawak g memburu buaya
klu anak melayu
main tanah pun x dapat la
ni bukan takat tangkap buaya
siap leh lak bawak anak2 dieorang ni memburu dalam  
keadaan wild life
hutan ke 
laut ke
sume bantai je
anak melayu ade?
x dapat la


p/s: MR hubby, leh x nak bwk Almira mandi sungai... boring la mandi kolam

Monday, March 28, 2011

Berkongsi Trafik dari Bangku Kosong

Encik tuan punya
nak share trafik
JOM pakat joint
best gak ni
kot-kot la mendatangkan hasil





 Blog saye ni memang la sangat memerlukan trafik.... tapi kenapa? mesti sume orang tanya pasal tu, bukan ape. saye ni blogger baru. baru je nak menapak. lagi pun nak dapat trafik punya la susah, 
saya pun x tau la nape? semput-semput je trafik kat blog saye ni, cam x bernyawa jer.
Trafik tu penting sebenarnya, x de hasil la klu BE ade tapi trafik macam siput je. 
So saye ni cuba la, mane tau leh naikkan trafik kat blog ni
SEKIAN TERIMA KASIH

masalah ke?

Korang ade masalah?
Klu cakap x masalah, tipu la
sume orang ade masalah
cam aku gak la
ade je masalah
tapi tu la...
nak wat cam ne?
ni info yang aku baca
aku kopi je
huhu
best gak kopi-kopi neh

TIADA manusia yang tidak mempunyai masalah.(i like this kind of statment) Hakikatnya, saban hari kita dibebankan dengan pelbagai masalah. Sama ada masalah boleh menjadi kecil atau besar, ia bergantung kepada bagaimana anda melihat masalah tersebut dan anggapan anda terhadapnya.Pekerja yang dilengkapi dengan ilmu, kemahiran berkomunikasi dan berfikiran kreatif, lazimnya lebih bersedia untuk menghadapi saat-saat kesukar. Kemahiran ini perlu ada pada setiap pekerja kerana ia dapat membantu meringankan tekanan sekali gus menggalakkan produktiviti.
Seseorang pekerja tidak mungkin dapat lari daripada masalah kerja dan pekerja-pekerja lain di sekeliling mereka.

Apakah perkara-perkara yang boleh menimbulkan masalah di tempat kerja?
- Berbalah pendapat dengan rakan sekerja (gomoi-gomoi + tarik rambut sume)
- Pekerja kerap ponteng kerja (bukan ponteng sangat pun, datang punch card, pastu ilang + suke2 nak wat ofc cam mak bapak punyer)
- Pekerja mempunyai mulut jahat dan suka memburuk-burukkan orang lain (x bwk mulut cam ne nak makan)
- Mempunyai pelanggan yang cerewet dan tidak pernah puas hati dengan perkhidmatan yang diberi
- Terpaksa memikul tugas orang lain (dah x datang keje, kene la cover, hampeh)
- Majikan yang terlalu cerewet dan tidak suka menerima pendapat pekerja
- Majikan yang tidak prihatin dengan masalah pekerja (cam ne nak prihatin, bos bz, x sempat nak tengok anak buah pun)
- Mempunyai bos yang suka ‘pilih bulu’(bulu ape? cam bulu roma tu ke?)
- Tidak ada semangat kerja berpasukan (cam ne nak ade, asyik nak harap kan partner je)
- Gangguan seksual daripada majikan atau rakan sekerja

Ape2 pun bagi aku
 kene la bahagikan masa yang betul
time keje
sila wat keje
time x keje
lantak ko la nak wat ape
ade aku kesah
bila time keje 
memang aku kesah
HAMPEH 

why ME?

Bukan saye sorang je yang rasa
tapi sume orang pun rasa
ape la nak jadi ni
sabo je la
ala..
cam biasa la..
MONDAY blues
cam x mo keje je
dah datang keje cam malas je nak wt keje
dah start wat keje rasa bnyak lak keje x siap
arghh... bosan
kenapa harus aku?
boleh x nak delete mode "M" kat kepala otak neh
sangat la meyampah ngan mode "M" neh
menyusahkan
saye memang x suke MONDAY
pasal saye nak sambung cuti
tapi x sampai hati nak cuti
maunyer huru-hara nanti
arghhh.... nak cuti2x

 

Friday, March 25, 2011

REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!

Cik Puan Maera buat segmen,
so saye nak joint
x kira la walaupun lambat ke ape
saye suka nak joint segmen cik puan maera ni
ntah la nape?
tapi suka sangat
so.... kepada sesape nak joint tu
jom la pakat KLIK SINI
Tarikh tutup : Jumaat 25 March 2011 jam 12tghmalam
sempat lagi nak joint ni
banyak lagi masa



TAJUK :: REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!
1) Buat entry bertajuk spt diatas. (Done)
2) Buh header maera dan link ke entry ini. (Done)
3) Beri pendapat tentang Khumaera Ismail dan blog beliau (nak kutuk pun kutuk la tak kesah T__T ) (Done)
Ni pendapat Ikhlas tau:
1. Saya suka Blog Maera ni pasal Pink n Simple + Cute
2. Dah tu Glamer di dunia Blog berbanding saye yang freshie lagik
3. Follower pun ramai .... Mantapppp Gitu
4. N3 menarik tuk dibaca
5. N3 leh wat rujukan tuk pompuan cam saye. lagi2 bab makeup (shuke tau)
6. Pendapat yang bernas setiap kali mengepos N3
4) Letak link korang kat entry nie ok....(Done)




Thursday, March 24, 2011

Segmen Game Encik Ben : Group 3 -1 MALAYSIA : POWERPUFF KENTAL!

NAMA KUMPULAN

1 MALAYSIA : POWERPUFF KENTAL!







KENAPA KAMI PILIH NAMA INI

POWERPUFF atas sebab 5 BLOGGER TERAWAL dalam conference tadi, soOoo bajet nak POWERPUFFGURL jugak ahh.. heheh
TAK GENTAR walaupown dah dikritik kejam tapi tetap join game dan segmen Abg Ben
Kitorang memang power POWER... SO what? heheh..
Badan Abg Ben pon tak sekental kitorang okeh ^^


KETUA KUMPULAN
(kene buli nieh, isk3...)


KENAPA SAYA PILIH BLOGGER INI SEBAGAI KETUA KUMPULAN
(TERAWAL DALAM CONFERENCE)

"sebab cik bunga berjiwa kental"

"sebab cik bunga kental dlm melayan kerenah kami"

"sebab yg kami TAK maw jd lead"

"sebab cik bunga MUDA"

"sebab cik bunga BERKALIBER"

(Sayannnnggg lah koranggg! psstt..bukan ayat menghanjing eh nie? heheheh.. idoppp powerpufff!!!)



SENARAI AHLI  
(TERAWAL DALAM CONFERENCE)

SENARAI PENUH GROUP 3 KLIK SINI




PENDAPAT SAYA MENGENAI 1TUBE.MY IALAH :

+ve : Bagus diwujudkan... Otak² KOTOR makin dapat dikurangkan, tak dapek la nak upload suke ati korang ehh...
-ve : Buatkan cik bunga jeles! Sebab tak dapat jumpe blogger tegar hotest²! uhuh~


p/s: walaupun saye x dapat nak join conference, tapi memandangkan saye tersenarai dalam group 3 tu
saje la nak menempek, tapi ngan kebenaran Cik cintabunga. Thanks

GAME ANTARA BLOGGER : 2

jom joint
klik banner k
nak try la
mane la tau
hehehehehehe


TUTUP tepat jam 11.30 pagi , 24/3/2011

kawin lapan kali

tajuk x mo kalah
sabo je la
ni bukan ape
dalam dok tengah selak-selak paper
terbaca la bab ni
hmm
korang kenal x die ni
memang mabeles la
cantik beb
lagi-lagi tang mata tu
bibir tu terbentuk je (ko ade)
memang tertawan la
bila usia semakin meningkat
mukanya
masih lagi come lote
x caye
.
.
.
.
.
.
korang tengok je la
klasik gitu
tapi bila usia lanjut
cam ni la jadi nya
tapi ape nak dikisahkan
ni sume ketentuan tuhan
mane ade manusia yang makin cantik
makin lawa
sume orang akan menhadapi hari tua
tu pun klu diizin kan tuhan
yang pasti mati sentiasa menunggu setiap manusia










tu la
melalut je kan
sebenonyer nak cakap die ni dah mati kerlamarin
apo la
tu je
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
citer pasal kawin lapan tu 
betul jugak
die memang penah kawin lapan kali
hebat tu
lelaki mane yang leh nak rejek die
tengok muka la
x pun tengok body la
tapi dah nak mati...
anak2 je yang temankan
.
.
.
.
.
.
.
.
selamat sudah die
kita ni yang tinggal di dunia ni
penuhkan lah amalan buat bekalan di dunia sana
amin.

Wednesday, March 23, 2011

Berjaya

Setelah berabad lamanya 
x menggunakan tenaga tuk senaman
tetiba
senja semalam

LIFT


kat 12E1
rosak...
(siap abang bomba mai tengok ade orang sangkut dalam lift)
alahai 
nak tunggu maintainance datang
alamatnye berkampung la kami kat ground floor
tingkat 12 tu nak menapak
sabo je la
nak tak nak
sambil mendukung ALMIRA (yang x sihat)
berjaya gak sampai ke
pintu rumah
sambil termengah-mengah
dah rasa cam x pijak lantai dah naik tangga
hahahahaha
amik ko
kene skali
moralnya 
sila rajin bersenam
jangan malas



(Almira demam, batuk n selsema tu yang kua g klinik)
 

Tuesday, March 22, 2011

Lulu Caldina 1st Giveaway

cik lulu ade wat GA
nak joint ni...
jom la joint
mane la tau
walau pun present die x tau ape bende lagi
janji joint dulu
mane tau ade harapan lak kali ni
nak tau lebih lanjut tekan mouse kat sini
klu susah sangat klik je pada banner ni tau
sila joint ek?
Axie tag : faztee ngan mama zakwan
leh x cam tu
huhu
kira halal la ek

Fullamak

ni nak war-warkan kepada sume
sahih ni
ye ke?
selepas 
duet bersama
dia bakal  
bakal berduet lak ngan
minah ni lak
ada percaya ke?
  korang tau x sape?
ala... minah yang slalu kene cop 
fesyen pelik
dah la pelik nak kata huduh pun 
x tau la nak kata
ala
ni ha
minah ni
minah yang cam sengal
tapi 
laku je lagu die neh
kayo ngan gosip pesen
isk...
cam no la ek?
agak2 korang la
cam ne la bunyi lagu dieorang nanti
x sabar lak nak dengar
uisk.... adakah bakal tergegar dunia mendengarnya
huhuhuhu

GA izdiharshoppe

isk-isk...
joint GA la plak
bukan ape...
si faztee ni ha
di tag nyer teman ni ha
jadinyer teman pun terus la
konon2 nak mencuba.
mane la tau...
tapi nasib teman ni x slalu baik (bab GA2 ni la)
 tapi saje la teman nak menerai gak
 
 
GA ni dari blogshop IZDIHARyang mana beliau ade menjual tungku moden/ bantal panas
so ni kira edisi nak memperkenalkan dan promosi untuk produk dan blog tu
marilah kita pakat meramaikan majlis (majlis GA ni la)
dan pakat tolong menolong mane la tau ade kegunaanya satu masa nanti
huhuhu

agak2 nak tag sape ni
tag je la.....
jadinyer...
kepada sumer yang ditag...
nati referral tu taip nama saya ye

koyak-koyak baju

dalam dok sambil2 blogwalking...
sambil dok baca online paper
terbaca la pasal ni ha..
korang baca la ek
geli hati den membaca nyer
sabo je la

 
MUMBAI: Superstar industri filem India, Shah Rukh Khan yang disifatkan sebagai Raja Bollywood mahu peminat menjerit, melaungkan nama mahupun mengoyak bajunya kerana menganggap beliau milik masyarakat.
Pada masa sama, beliau juga menyifatkan dirinya berada dalam ‘kelas buruh’ kerana tidak henti-henti bekerja hingga ada kalanya mempengaruhi ‘mood’ keluarga. 
“Saya ingin pertahankan gaya hidup aktif. Saya suka bekerja sepanjang hari dan apabila ia dibuang dari saya, ia menjejaskan saya secara mental.  
“Saya ingin pertahankan gaya hidup aktif. Saya suka bekerja sepanjang hari dan apabila ia dibuang dari saya, ia menjejaskan saya secara mental.
“Ia memang menjejaskan keluarga saya kerana akibatnya semua orang di dalam rumah juga menjadi sedih,” kata Shah Rukh yang sudah dua dekad berlakon.
Pelakon terbabit juga mendedahkan bahawa beliau mahu wanita dan remaja sentiasa menjerit nama serta mengoyak bajunya.
Katanya, dia gembira untuk berkongsi kehidupan dengan peminatnya kerana beliau sudah bekerja keras untuk mencapai apa yang dikecapinya hari ini.
“Sepanjang hidup saya bekerja, jadi saya perlu untuk menghargainya. Saya mahu beribu orang menjerit memanggil nama saya. Saya mahu wanita dan remaja mengoyak baju saya.
“Saya bekerja keras untuk mencapai semua ini dan kini saya rasa bodoh apabila melihat seorang bintang menyembunyikan wajah mereka.
“Saya tidak kisah diganggu dan berhadapan dengan masalah selama mana mungkin. Saya mahu diingati sebagai mencuba dan mencuba bersungguh-sungguh,” katanya.
Mengulas mengenai Bollywood, aktor itu berpendapat industri filem India lemah dari segi penulisan lakon layar, teknologi dan ilmu setiap yang terbabit dalam industri berkenaan.
“Kelemahan pertama filem Hindu ialah penulisan lakon layar. Kami perlu faham format dan mengikut teknik penulisan lakon layar seperti mereka (Hollywood).
“Filem kita akan lebih cepat menjadi sesuatu yang global jika pengeluar filem di sini sedar bahawa penulisan itu bukannya satu seni tetapi sesuatu yang saintifik,” katanya. – Agensi 

abis seksi la konon tu..
hahahahahahaha
cuba la aktiviti lain
selain dari koyak baju.
konon betul la mamat ni 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...