Followers

Thursday, January 27, 2011

Sapo tau neh? ala... yang tu la....

Dah ade 3 anak jantan...... laki lak ensem nyer la.... tapi badan still vouge the vasss la katekan...... isk2 punye la untung die neh..... ade fasion line sendiri.... isk..... nages la klu bace banyak2 bab die neh...

Tapi x do la nak citer pasal tuh pun.... huhu........ nak citer pasal................ DIE BAKAL DAPAT BABY LAGIK pada umurnyer skang..........RAHSIA......

LOS ANGELES, Calif. -- Congratulations are in order for the Beckhams - Victoria is pregnant with the couple's fourth child! "David and Victoria Beckham are delighted to confirm they are expecting their fourth child in the summer," a rep for the couple told People in a story posted on Sunday.
The beautiful Brits are already parents to three boys, ages 11, 8 and 5, who are excited to see their family expand. "Brooklyn, Romeo and Cruz are very excited about the arrival of their new brother or sister," the rep told the mag.
While they didn't confirm the impending arrival's sex, Victoria has often commented that she'd like to add a daughter to her Beckham bunch. As previously reported on AccessHollywood.com, Victoria recently revealed she still marvels at her LA Galaxy soccer star's physique, despite having been married since 1999.
"We were about to go out somewhere the other day, and he was sending an e-mail. He was sitting at the end of the bed, and he had no clothes on whatsoever," she told Marie Claire magazine in October. "I was getting out of the shower, and I just stood there looking at him. He was all tan. He has all those tattoos -- which I love. Hadn't done his hair."He just naturally looks good all the time," she continued, marveling over her man. "He never looks like sh** in the morning. Never. So he's sitting there sending his e-mails, all ripped. Not an ounce of fat on him. And I thought, You done good, girl. "David did pretty good too. Since her last tour with the Spice Girls, Victoria has turned into a popular fashion designer. She debuted her most recent collection in September as part of NYC's Mercedes-Benz Fashion Week

AGM BAC - calon-calon terpilh

Lantikan bagi sesi 2011/2012
Penaung : Dato SBC
Persiden Kelab : En Taufik Md Ralip
Naik Presiden : Cik Afiza Mukammad

Setiausaha : Puan Harizan Hussin
Bendahari : En Ma Sivanesan Marimuthu

Exco Sosial dan Kebudayaan : Pn Sharifah Saidatul Balkiah Syed Rohani

Exco Kabajikan dan Agama : En Mohd Khairul Annuar Osman

Exco Sukan dan Rekriasi : En Mohd Hafiz Noor Razali

p/s: yang presiden ngan setiausaha tu i xde pic ditangan... so x la bubuh... huhuhuhu... will update klu la ade terjumpa pic kalian

Wednesday, January 26, 2011

Biodata Rasulullah S.A.W

Ingat x zaman kita sekolah dulu-dulu mesti korang ade buku biodata ni kan.. hahaha... aku pun ade... bukan korang je ade.... klu dipunggah balik kotak2 buku aku tu mesti jumpa punya la buku biodata neh.. ye la khazanah tu... wajib disimpan.... huhu.. kenangan masa sekolah... tapi pagi ni saje je nak share ape yang aku dapat baca kat mail aku... n sasaje la nak bagi korang pun bace gak bende ni...
 
Pepatah Melayu ada mengatakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta". Demikianlah sikap kita terhadap Rasulullah SAW.  Seseorang itu tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasaan cinta terhadap baginda. Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW,seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya.Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St. Valentino ' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW. Beginikah kecintaan kita kepada seorang kekasih dan utusan Allah SWT? Justeru itu kita harus berasa bertanggungjawab untuk memaparkan biodata dan kronologi hidup Baginda SAW untuk tatapan dan ingatan kita bersama agar kita lebih mencintai kehidupan dan perjuangan Rasulullah SAW.



Biodata Rasulullah S.A.W


  • Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.
  • Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan   20 April 571
  • Masehi (dikenali sebagai   Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Kaabah).
  • Tempat lahir : Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah.
  • Nama bapa : Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.
  • Nama ibu : Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf.
  • Pengasuh pertama : Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa   Rasulullah SAW).
  • Ibu susu pertama : Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab).
  • Ibu susu kedua : Halimah binti Abu Zuaib As-Saadiah (lebih dikenali Halimah As-Saadiah.  Suaminya bernama Abu Kabsyah).


USIA 5 TAHUN


  • Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalam hatinya.


USIA 6 TAHUN


  • Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa ' (sebuah kampung yang terletak di antara Makkah dan Madinah).
  • Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya Abdul Muttalib.


USIA 8 TAHUN


  • Datuknya, Abdul Muttalib pula meninggal dunia.
  • Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.


USIA 9 TAHUN   
(Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).


  • Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan..
  • Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu.


USIA 20 TAHUN


  • Terlibat dalam peperangan Fijar . Ibnu Hisyam di dalam kitab ' Sirah ' , jilid1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah 14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.
  • Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul ' ; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Makkah..


USIA 25 TAHUN


  • Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah.
  • Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah.
  • Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu.
  • Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham.


USIA 35 TAHUN


  • Banjir besar melanda Makkah dan meruntuhkan dinding Kaabah.
  • Pembinaan semula Kaabah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Makkah.
  • Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan ' Hajarul-Aswad ' ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut.


USIA 40 TAHUN

  • Menerima wahyu di gua Hira ' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman.


USIA 53 TAHUN


  • Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq. Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622 M.


USIA 63 TAHUN


  • Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12 Rabiulawal tahun 11Hijrah/ 8 Jun 632 Masihi.


ISTERI-ISTERI RASULULLAH SAW


  1. Khadijah Binti Khuwailid.
  2. Saudah Binti Zam'ah.
  3. Aisyah Binti Abu Bakar (anak Saidina Abu Bakar).
  4. Hafsah binti ' Umar (anak Saidina ' Umar bin Al-Khattab).
  5. Ummi Habibah Binti Abu Sufyan.
  6. Hindun Binti Umaiyah (digelar Ummi Salamah).
  7. Zainab Binti Jahsy.
  8. Maimunah Binti Harith.
  9. Safiyah Binti Huyai bin Akhtab.
  10. Zainab Binti Khuzaimah (digelar ' Ummu Al-Masakin ' ; Ibu Orang Miskin).


ANAK-ANAK RASULULLAH SAW


  1. Qasim
  2. Abdullah
  3. Ibrahim
  4. Zainab
  5. Ruqaiyah
  6. Ummi Kalthum
  7. Fatimah Al-Zahra '


ANAK TIRI RASULULLAH SAW


  1. Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina Khadijah bersama Hind bin Habbasy. Ketika berkahwin dengan Rasulullah,Khadijah adalah seorang janda)


IBU SUSUAN/SAUDARA SUSUAN
  1. Thuwaibah 
  2. Hamzah
  3. Abu Salamah Abdullah bin Abdul Asad



SAUDARA SUSUAN
  1. Halimah Al-Saidiyyah 
  2. Abu Sufyan bin Harith bin Abdul Mutallib
  3. Abdullah bin Harith bin Abdul ' Uzza
  4. Syaima ' binti Harith bin Abdul ' Uzza
  5. Aisyah binti Harith bin abdul ' Uzza



BAPA DAN IBU SAUDARA RASULULLAH SAW
(ANAK-ANAK KEPADA ABDUL MUTTALIB)

  1. Al-Harith
  2. Muqawwam
  3. Zubair
  4. Hamzah ***-Sempat masuk Islam.
  5. Al-Abbas ***-Sempat masuk Islam.
  6. Abu Talib
  7. Abu Lahab (nama asalnya Abdul Uzza)
  8. Abdul Ka ' bah
  9. Hijl
  10. Dhirar
  11. Umaimah
  12. Al-Bidha (Ummu Hakim)
  13. Atiqah ##-Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.
  14. Arwa ##-Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.
  15. Umaimah
  16. Barrah
  17. Safiyah (ibu kepada Zubair Al-Awwam) ***-Sempat masuk Islam.




Sabda Rasulullah SAW:
"Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga." (Riwayat Al-Sajary daripada Anas )


KENALI NABI MUHAMMAD S.A.W. SECARA LAHIRIAH.  
Begitu indahnya sifat fizikal Baginda, sehinggakan seorang ulama Yahudi yang pada pertama kalinya bersua muka dengan Baginda lantas melafazkan keIslaman dan mengaku akan kebenaran apa yang disampaikan oleh Baginda.
Di antara kata-kata apresiasi para sahabat ialah:


  • Aku belum pernah melihat lelaki yang sekacak Rasulullah saw..
  • Aku melihat cahaya dari lidahnya.
  • Seandainya kamu melihat Baginda, seolah-olah kamu melihat matahari terbit.
  • Rasulullah jauh lebih cantik dari sinaran bulan.
  • Rasulullah umpama matahari yang bersinar.
  • Aku belum pernah melihat lelaki setampan Rasulullah..
  • Apabila Rasulullah berasa gembira, wajahnya bercahaya spt bulan purnama.
  • Kali pertama memandangnya sudah pasti akan terpesona.
  • Wajahnya tidak bulat tetapi lebih cenderung kepada bulat.
  • Wajahnya seperti bulan purnama.
  • Dahi baginda luas, raut kening tebal, terpisah di tengahnya.
  • Urat darah kelihatan di antara dua kening dan nampak semakin jelas semasa marah.
  • Mata baginda hitam dengan bulu mata yang panjang.
  • Garis-garis merah di bahagian putih mata, luas kelopaknya, kebiruan asli di bahagian sudut..
  • Hidungnya agak mancung, bercahaya penuh misteri, kelihatan luas sekali pertama kali melihatnya.
  • Mulut baginda sederhana luas dan cantik..
  • Giginya kecil dan bercahaya, indah tersusun, renggang di bahagian depan.
  • Apabila berkata-kata, cahaya kelihatan memancar dari giginya.
  • Janggutnya penuh dan tebal menawan.
  • Lehernya kecil dan panjang, terbentuk dengan cantik seperti arca..
  • Warna lehernya putih seperti perak, sangat indah.
  • Kepalanya besar tapi terlalu elok bentuknya.
  • Rambutnya sedikit ikal.
  • Rambutnya tebal kdg-kdg menyentuh pangkal telinga dan kdg-kdg mencecah bahu tapi disisir rapi.
  • Rambutnya terbelah di tengah.
  • Di tubuhnya tidak banyak rambut kecuali satu garisan rambut menganjur dari dada ke pusat.
  • Dadanya bidang dan selaras dgn perut. Luas bidang antara kedua bahunya lebih drpd biasa.
  • Seimbang antara kedua bahunya.
  • Pergelangan tangannya lebar, lebar tapak tangannya, jarinya juga besar dan tersusun dgn cantik.
  • Tapak tangannya bagaikan sutera yang lembut.
  • Perut betisnya tidak lembut tetapi cantik.
  • Kakinya berisi, tapak kakinya terlalu licin sehingga tidak melekat air.
  • Terlalu sedikit daging di bahagian tumit kakinya.
  • Warna kulitnya tidak putih spt kapur atau coklat tapi campuran coklat dan putih. Warna putihnya lebih banyak.
  • Warna kulit baginda putih kemerah-merahan.
  • Warna kulitnya putih tapi sihat.
  • Kulitnya putih lagi bercahaya.
  • Binaan badannya sempurna, tulang-temulangnya besar dan kukuh.
  • Badannya tidak gemuk.
  • Badannya tidak tinggi dan tidak pula rendah, kecil tapi berukuran sederhana lagi kacak.
  • Perutnya tidak buncit.
  • Badannya cenderung kepada tinggi, semasa berada di kalangan org ramai baginda kelihatan lebih tinggi drpd mereka.


KESIMPULANNYA :
Nabi Muhammad sa.w adalah manusia agung yang ideal dan sebaik-baik contoh sepanjang zaman.Baginda adalah semulia-mulia insan di dunia.

Tuesday, January 25, 2011

Jari spa

Saye nak cite pasal jari spa... pasal ape... pasal saye nak tetolong kengkawan saye... huhuhu... leh x cenggitu... ape salahnyer... saye suke tengok kengkawan saye berjaya... serius memang suke....

The web memang la saye sngt suke..... interface memang cantik n simple... yet same cam the owner yang memang la meletop kan... cik Ayu kite... huhuhuhuhu
Klu nak tau,..... Cik Nurul Azni a.k.a Cik Ayu ni... yang Baju itam kat atas tu,..... pic ni sume print screen kat web die.... tengokkan die punye service n enviroment die... memang meleleh la air mata... x sangka tau kawan kite dah berjaya smpai tahap cam ni.... anyway aku memang tumpang gembira ngan kejayaan die... huhuhu
 Bnyak gak la service yang ditawarkan Jari spa neh... nak tau lebih lanjut kene la layari web die k.....
Add pun die dah bagi bagai cam kat bawah neh..... klu nak g sane nanti mention je nama I ok... comfirm dapat diskaun... huhuhuhu... tul x Cik Ayu... huhuhu
p/s: Kengkawan dah berjaya.... pas ni insyaallah... aku lak la... klu ade rezeki la... huhuhu

The green hornet

Sape nak tengok... huhuhu
Aku??? Nak jugak la... tapi bukan di pawagam k... sebab saye ade anak dara yang masih muda remaja... hahahaha... mau diamuknyer dalam wayang tu kang nak wat wayang sendiri.... x memasal lak kene halau kua panggung.... baru pecah rekod... hahahahahaha....

The Green Hornet is a 2011 superhero action-comedy film, based on the character of the same name that had originated in a 1930s radio program and has appeared in movie serials, a television series, comic books and other media. Directed by Michel Gondry, the film stars Seth Rogen, who co-wrote the screenplay with Evan Goldberg. Supporting actors include Jay Chou as Kato, Christoph Waltz, Cameron Diaz, Edward James Olmos, David Harbour, and Tom Wilkinson. The film was released in North America and Japan on January 12, 2011, and the United Kingdom and Ireland on January 14, 2011, in versions including RealD Cinema and IMAX 3D.


Pelakon-Pelakon

Ringkasan cerita

Britt Reid (Seth Rogen) is the 28-year-old slacker son of widower James Reid (Tom Wilkinson), publisher of the Los Angeles newspaper The Daily Sentinel. Britt is an irresponsible playboy, but his attitude changes when James is found dead from an allergic reaction to a bee sting. After the funeral, Britt fires the staff aside from his maid and Kato (Jay Chou), James' mechanic and a skilled martial artist.
Britt and Kato get drunk together and, upon agreeing that they both hated James, visit the graveyard to cut the head off James' memorial statue as payback. After they succeed, they see a couple being mugged, and rescue them. Britt and Kato are themselves mistaken by police for criminals and chased through the streets, but Kato evades them and he and Britt return to the mansion.
Britt convinces Kato they should become crime-fighters who pose as criminals in order to infiltrate real criminals, and also to prevent enemies from using innocents against them. Kato agrees, and develops a car outfitted with several gadgets and weapons, which they call the Black Beauty. Britt plans to capture Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz), a Russian mobster who is uniting the criminal families of Los Angeles under his command, and whom his father was trying to expose. To get Chudnofsky's attention, Britt uses the Daily Sentinel as a vehicle to publish articles about the "high-profile criminal" the Green Hornet.
Britt hires Lenore Case (Cameron Diaz), who has a degree in criminology, as his assistant and researcher, and uses her unwitting advice to raise the Green Hornet's profile. Britt and Kato blow up several of Chudnofsky's meth labs, leaving calling cards so Chudnofsky can contact them. Throughout all this, Daily Sentinel managing editor Mike Axford (Edward James Olmos) fears this single-minded coverage will endanger Britt's life, and District Attorney Frank Scanlon (David Harbour) frets over public perception that he cannot stop the Green Hornet.
Britt asks Lenore out, but she rebuffs him and instead invites Kato to dinner, making Britt jealous. Kato learns from her that mobsters often offer a peace summit to rivals in order to get close enough to kill them; Britt then tells Kato that Chudnofsky has offered them such a meeting. Kato tries dissuading him, but Britt, feeling overshadowed, follows his instincts. This nearly proves fatal when Chudnofsky tries to kill them.
Barely escaping to the mansion, Britt and Kato argue and fight, and Britt fires both Kato and Lenore, whom he believes are in a relationship. Kato receives an email from Chudnofsky on the Hornet's calling-card email address, offering $1 million dollars and half of Los Angeles if he kills Britt. Meanwhile, Britt discovers Scanlon is corrupt, learning that he tried to bribe James into downplaying the level of crime in the city to help his career.
Scanlon invites Britt to meet in a restaurant, where he reveals he murdered Britt's father. Kato arrives, and instead of killing Britt, he attacks Chudnofsky's men, allowing him and Britt, whom Chudnofsky deduces is the real Green Hornet, to escape. They head to the Daily Sentinel, where Britt intends to upload a recording of Scanlon's confession onto the Web — and belatedly discovers he did not manage to record it. Chudnofsky and his men follow the duo there, where a firefight ensues. Kato ultimately stabs Chudnofsky in the eyes in self-defense and Britt shoots him to death. A SWAT team appears and fires at the Green Hornet and Kato, while they use the remains of a nearly demolished, second Black Beauty to run Scanlon out the 10th-floor window, killing him. The Green Hornet and Kato flee to Lenore's house, where she learns their secret identities and that she has been the accidental mastermind behind the Green Hornet's plots. Despite being furious, she helps them hide from the police and tends to Britt's shoulder gunshot wound.
The next morning, Britt promotes Axford to editor-in-chief and stages being shot in the shoulder by Kato, further establishing the Green Hornet as a threat (and allowing Britt to get treated by professionals in a hospital). Later, the two weld James' stolen bust back onto his memorial statue. Now with Lenore to aid them, Britt and Kato vow to continue protecting the law by breaking it.

p/s :Ni sume kredit kepada Wikipedia.org... ok... sangat suke 

Monday, January 24, 2011

Water or Coke?

Cam x caye je bila baca bab ni... korang penah x minum coke ni... dedulu aku adalah salah sorang daripada penyumbang terbesar kepada ekonomi Coke neh... pasal.... Masa tu la... rasa cam sedap gile je air neh... huhuhu
Tapi skang... rasa cam nak terputus usus aku bila dengar coke neh... Memang tahap gaban la rupanyer die punya kesan terhadap organ dalaman kita.....

Ni yang some info la yang aku dok baca pasal Air... terutamanya plain water ngan coke neh...

Ni servey yang dilakukan di negara-negara Barat... Klu kat Malaysia ni x tau la cam ne lak... Lebih kurang je kot....

  1. 75% of Americans are chronically dehydrated..  (Likely applies to half the world population) 
  2. In 37% of Americans, the thirst mechanism is so weak that it is mistaken for hunger. 
  3. Even MILD dehydration will slow down one's metabolism as 3%. 
  4. One glass of water will shut down midnight hunger pangs for almost 100% of the dieters studied in a University of    Washington study. 
  5. Lack of water, the #1 trigger of daytime fatigue. 
  6. Preliminary research indicates that 8-10 glasses of water a day could significantly ease back and joint pain for up to 80% of sufferers. 
  7. A mere 2% drop in body water can trigger fuzzy short-term memory, trouble with basic math, and difficulty focusing on the computer screen or on a printed page. 
  8. Drinking 5 glasses of water daily decreases the risk of colon cancer by 45%, plus it can slash the risk of breast cancer by 79%., and one is 50% less likely to develop bladder cancer. Are you drinking the amount of water you should drink every day?
  1. In many states the highway patrol carries  two gallons of Coke in the trunk to remove blood from the highway after a car accident. 
  2. You can put a T-bone steak in a bowl of Coke and it will be gone in two days. 
  3. To clean a toilet: Pour a can of Coca-Cola into the toilet bowl and let the 'real thing' sit for one hour, then flush clean. The citric acid in Coke removes stains from vitreous china. 
  4. To remove rust spots from chrome car bumpers: Rub the bumper with a rumpled-up piece of Reynolds Wrap aluminum foil dipped in Coca-Cola
  5. To clean corrosion from car battery terminals: Pour a can of Coca-Cola over the terminals to bubble away the corrosion. 
  6. To loosen a rusted bolt: Apply a cloth soaked in Coca-Cola to the rusted bolt for several minutes. 
  7. To bake a moist ham: Empty a can of Coca-Cola into the baking pan, wrap the ham in aluminum foil, and bake. Thirty minutes before ham is finished, remove the foil, allowing the drippings to mix with the Coke for a sumptuous brown gravy. 
  8. To remove grease from clothes: Empty a can of Coke into the load of greasy clothes, add detergent, and run through a regular cycle.. The Coca-Cola will help loosen grease stains. It will also clean road haze from your windshield. 
Info Tambahan       
  • Most impotant thing is the active ingredient in Coke is phosphoric acid. It will dissolve a nail in about four days. Phosphoric acid also leaches calcium from bones and is a major contributor to the rising increase of osteoporosis
  • To carry Coca-Cola syrup! (the concentrate) the commercial trucks must use a hazardous Material place cards reserved for highly corrosive materials. 
  • The distributors of Coke have been using it to clean engines of the trucks for about 20 years!
Korang sendiri pikir la... klu dah smpai ke tahap ni la kesan buruk die.... korang rasa sanggup  x korang nak minum benda neh.... bagi aku la.... setakat ni.... bila dah baca cam ni je aku dah cam serik nak minum Coke even mane-mane minuman berkarbonat pun kene pikir 3 4 kali sebelum nak diteguk ke dalam mulut... isk-isk....


P/s : Nak plain water ke nak Coke????

       

Mak Kami : Majlis kami-kami je..

Saje je nak wat tajuk gempak cam hampeh tapi marbeles la jugak.. hahahahahaha...
Korang caye tak klu aku kate... tajuk ni ade lah tajuk sedih... pasal ape? Pasal kami punya tokey buah dah nak pencen... pencen nak jaga suami tercinta dan bakal cucu nanti... hahahaha... memandai je.... ni klu Kak Hasnah baca ni... mau die binawe' nye aku ni.... comfirm kene sebijik la....

Disebabkan Kak Hasnah nak pencen........... kami buat majlis selama 3 hari 3 malam.... makan-makan....
x tau la mane perutnyer yang nak makan tu nanti... ye la... 3 hari tu nak makan je kejenyer... yang malam tu..... malam K.As cuti makan pasal bnyak sngat jamuan tuk die sblm pencen... huhuhu... saje je....
Anyway kami belanje K.As makan tadi.... jauh tu.... bukan ape... asalnyer... saje je nak kelentong die g beli handbang.. kononyer la... die pun ngan xcited la nak ngikut... kami pun ape lagi.... jadi gak la ape yang dikatekan sebagai surprise... huhuhu... so.......................SURPRISE....................
Ape yang penting tengok je la pic yang merangkumi Majlis Kami-kami aje... huhuhu
Ni la kami-kami aje... baru je sampai....
Mak pengantin yang sangat la senyum sweet... Rahsia x bocor lagi neh

Ni K.As ngan Zira dalam cubaan menghabiskan tisu kat tempat ni.....
Akhirnya.... rahsia dah bocor... nyanyia lagu Allah selamat kan kamu pun berkumandang..... Solo by Zira... feed... Kami bertiga yang nyanyi ala-ala kuching sakit gigi
Sblm makan mintak posing dulu... pasal..................
Pasal masa dah makan x pandang kiri kanan je... kecuali Cik Puan Cinda yang masih lagi alert pada Camera ok
Like i said..... memang x pandang kiri kanan dah...
Makan smpai ternganga.....
Model 2
Model 4... sebenarnya ade Model 5 tapi I kan pemalu... so x mo enterprame.. ok
simpang siur Tangan-tangan
Sila bertenang... kami dah nak abis dahhhhhh...
SEKIAN Kisah Kami-kami..... 
Kami-kami dah macam top model gitu..... dari punyer la ramainyer konco-konco kami.....
last-last dah smpai tinggal yang ni je la.... x tau la 2 3 tahun lagi tinggal bape orang.............
Nampaknya..... kami dah tinggal Top 4 la... winner die nak kene tungggggggguuuuuuuuuuuuu lagiii...



Wasalam... esok makan lagi ek.

Gambaran Hari Qiamat

Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri. 
Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.
 
Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi. Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi"
yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.
 
Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka. Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.
Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah S.W.T. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.
 
Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.
Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga. Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
  - Pemimpin yang adil.
  - Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
  - Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
  - Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
  - Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".
  - Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).   
  - Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.
 
Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan. Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda. Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah 'arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ' Arasy itu tiba dibumi.
' Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.
 
Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ' Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana. 
Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan
tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ' Atid / Kiraman katibin.
 
Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan. Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah. Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan
tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.  Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.   

Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab. Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang. Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta ' ala dengan Maha Bijaksana.  
 
Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi
titian sirat. Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat : 
- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab. 
- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka. (Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)
 
Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain. 
 
Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.  
 
Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya. Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.  
 
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al-Fathani. 
Pustaka Nasional Singapura 2004.
Sumber: Amar Sufi

p/s: bila baca pasal ni.... bulu roma terus meremang... x memasal time2 ni gak la terus teringat zaman-zaman nakal dolu-dolu.... isk... bila dah teringat tu......... cepat2 la bertobat... huhuhuhu 

Friday, January 21, 2011

Main-main mata lak

Sape nak main angkat mouse.............. yey

Bila dok semak pic lelama aku pun ternampak la berbagai pic yang aku sendiri leh kengkadang terlupa.... apakah sebenarnya yang aku buat amik pic cam tu.... konon nak jadi org seni la kot (BERANGAn)

Pic NO1...... masa ni Kat Dewan Besar kat MOF... huhuhu pelancaran... Gerak kerja 5S....

..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SAPA PUNYA..................... Sila ngaku.... hahahahahahahahaha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kaki daaaa... korang ingat ape ek.... sape punya ... huhuhu baik ngaku.... aku ngaku.... yang tengah tu kaki aku.... sape tau yang dua tu kaki sape? huhuhuhu

Hahahahahaha... ok tengok lak pic lagi satu.... tadi kita dah main kaki.... skang kita main lain lak ekkkkkkk......tapi pic ni kene credit pade tukang amik gambo yang berusaha susah payah jadi stunman masa nak amik shoot terbaik punya.... MR Faizal....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Same gak cuba teka sape punya neh.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cepat teka ek...sape punya.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Punya tangan yang bnyak ni la.... sila la teka ekk... huhuhuh... ni masa jamuan.... x ingat la....... jamuan raya kot rasanyer.... x pasti la.... tapi yang pasti adalah.... majlis tu memang meriah n kami bergumbira sepuasnyer... n makan pun sepuas nyer............... huhuhuhu

ce-wahh..

Korang ingat x post yang ni pasal breast pump.... kan betul dah aku cakap.... my really best silent reader tu dah belikan tuk saye.... tapi jenama lain la.... lagi best dari yang di inginkan..........................

Medela Harmony Breast Pump....

Saye dapat yang ni tauu..... saje je nak bagi tau... thanks tu Mr Hubby..... sayang awak......... really suka ngan ape yang saye dapat tu............... SUKA...........

Dibuang suami seperti sampah

KUALA LUMPUR: Akibat terlalu ghairah mengejar harta dan lelaki berpangkat pada usia muda, seorang siswi sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) akhirnya berdepan bahana dibuang suaminya seperti sampah.
Lebih memilukan, suaminya, seorang Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat besar di ibu kota mula mengabaikannya ketika dia sarat hamil anak pertama.

Siswi yang dikenali sebagai Suzie, 20-an, amat terkejut dengan sikap suaminya yang tidak mahu mengakuinya isteri yang sah, malah bersikap seperti mereka tidak pernah kenal selepas menjejaki lelaki bergelar Datuk berusia 50-an itu di pejabatnya.
Mendedahkan kepincangan itu, peguam syarie, Datuk Zaidi Zain berkata, siswi terbabit pelajar tahun tiga sebuah universiti awam berasal dari sebuah kampung di pantai timur. “Apabila berjinak-jinak dalam persatuan mahasiswa dan bertemu ramai pihak di pelbagai syarikat bagi tujuan persatuan, dia teruja untuk mendekati golongan berpangkat sehingga terpaut dengan seorang CEO menyebabkan hubungan mereka makin rapat.

“Enam bulan kemudian, dia memutuskan untuk berkahwin dengan Datuk terbabit, namun ibu bapanya di kampung membantah dengan alasan dia perlu menyelesaikan pengajian di universitinya terlebih dulu.

“Pada masa sama, dia digula-gulakan dengan aneka barang mewah membuatkannya gelap mata dan nekad melawan cakap ibu bapa.
KUALA LUMPUR: Akibat terlalu ghairah mengejar harta dan lelaki berpangkat pada usia muda, seorang siswi sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) akhirnya berdepan bahana dibuang suaminya seperti sampah.
Lebih memilukan, suaminya, seorang Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat besar di ibu kota mula mengabaikannya ketika dia sarat hamil anak pertama.

Siswi yang dikenali sebagai Suzie, 20-an, amat terkejut dengan sikap suaminya yang tidak mahu mengakuinya isteri yang sah, malah bersikap seperti mereka tidak pernah kenal selepas menjejaki lelaki bergelar Datuk berusia 50-an itu di pejabatnya.
Mendedahkan kepincangan itu, peguam syarie, Datuk Zaidi Zain berkata, siswi terbabit pelajar tahun tiga sebuah universiti awam berasal dari sebuah kampung di pantai timur. “Apabila berjinak-jinak dalam persatuan mahasiswa dan bertemu ramai pihak di pelbagai syarikat bagi tujuan persatuan, dia teruja untuk mendekati golongan berpangkat sehingga terpaut dengan seorang CEO menyebabkan hubungan mereka makin rapat.

“Enam bulan kemudian, dia memutuskan untuk berkahwin dengan Datuk terbabit, namun ibu bapanya di kampung membantah dengan alasan dia perlu menyelesaikan pengajian di universitinya terlebih dulu.

“Pada masa sama, dia digula-gulakan dengan aneka barang mewah membuatkannya gelap mata dan nekad melawan cakap ibu bapa.
“Mereka kemudian berkahwin di negara jiran kerana tidak mendapat restu keluarga,” katanya. Beliau berkata, ibu muda itu sanggup datang berjumpanya di ibu kota walaupun masih dalam tempoh berpantang selepas melahirkan bayi semata-mata mahu meminta bantuan bagi mendapatkan pembelaan.

“Si suami berani bertindak demikian kerana perkahwinan mereka di negara jiran tidak didaftarkan di mana-mana pejabat agama di negara ini.
“Dia memang mendesak suaminya melakukan pendaftaran, tapi pelbagai alasan diberikan. Suaminya mula tidak mengendahkannya selepas mengetahui dia hamil dan tidak dapat lagi mengikuti kuliah.

“Sikap dingin suaminya tidak habis begitu saja, malah bayaran sewa kondominium mewah yang dihuninya tidak dibayar lagi, bahkan kemewahan lain termasuk kereta yang diberikan konon atas dasar cinta sebelum ini ditarik balik,” katanya. Zaidi berkata, firmanya sudah menghantar surat kepada suami wanita terbabit untuk perbincangan, tetapi masih tidak mendapat maklum balas.

“Selepas mendapatkan persetujuan wanita itu, baru-baru ini kami memfailkan permohonan cerai taklik di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur. Buat masa ini, kami tunggu sebutan pertama kes yang dijangka pada bulan depan,” katanya.


p/s: Bukan nak kate ape la... tapi pikir la sendiri... bila mak pak x bagi kata x sayang bila dah jadik cam ni.... nak salahkan sape? Restu mak pak tu la yang paling penting... klu ko miskin cam ne pun, ngan restu mak pak la...  ko boleh survive.... insyaallah................

Thursday, January 20, 2011

tekanan mental kah? stress kah?

Aku rasa dua-dua la kot.....

Nak dijadikan cerita... baru je kua paper pasal banyak org malaysia ni stress... x memasal malam semalam ade lak kejadian yang cam ala-ala orang stress neh.. nak tau ape???

Samalam Blok 12E1 dikejutkan dengan kedatangan anggota bomba dan penyelamat.. abis smpai 3 trak depa mai... ingatkan apo la jadik.... tekezuk den tau... hahahhaa... citer die cam ni... sejam sebelum bomba tu mai serbu, aku ngan mak dan kebetulan mr hubby lum lagi balik dari ofc.... dah tercium bau asap... aku ni ngan kelang kabut cari la sekeliling umah, pasal dok ingat mane la tau tercareless ke... siap tengok dapur n sume bilik diterjah... last-last masuk bilik utama bau asap makin kuat dan ......................................................................................................................................... punya la tekejut... ingat dalam bilik tu yang ade short ke ape ke??? nasib x de...... pastu jenguk lua tingkap... dah macam kabus dah kat lua..... masa tu dok pikir.... oooo orang bawah ni kot... dok bakar kertas... x pe la... pastu dok relak la... smpai la mr hubby balik....... kejadian tu dilupakan...... smpai la tekejut bomba tu serbu..................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bila dah smpai bomba tu sume penghuni intai kat tingkap je pasal..........pasal ape ...... sume pun bukan tau ape jadi sebenarnya.. hahhaha.. termasuk la ngan aku skali (masa tu jugak tepon aku berdering......... Baiti call upernyer.... ape kes... kes tanya ape jadi la... padahal aku pun bukan tau ape jadik).... pas tu kat lua umah aku ni plak dah macam riuh gile orag kua umah..... aku pun ngan semangt la kua gak.... rupa nya jiran aku sume dah kumpul kat lua... masa tu cuak gak.... umah terbakar kat floor ni ke??? upenyer... husband jiran aku ni la yang call 999 tu pasal asap tu..... nak dijadikan cerita husband jiran aku ni baru balik keje... Kami pun jiran-jiran dok pakat bercerita la..........  dari isu asap smpai la ke isu-isu lain skali.... ye la bukan slalu leh lepak-lepak ngan jiramn neh............................ rupanya abang tu dah nmpka asap dari bawah sblm die naik lift... ngan usaha susah payah die pun naik la agak-agak cam 6th floor then,, kebetulan memang asap tu datang dari 6th floor.. die pun kelang kabut la call 999. Dan nasibnyer abang tu teringat nak mintak smbung ke Balai Bomba Putrajaya....... tu yang berderu datang tu.........

Dan pasal tajuk kat atas tu... sebenarnya.. ni bukan la kejadian terbakar secara x sengaja ke ape ke? tuan umah tu... ade je kat umah........... nak tau ape die wat................................................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Die (Pompuan tau orang tuh) sebenarnya dok bakar kertas kat ruang tamu umah die (gilo ke apo, wat kate jiran aku... die wat 5S kat umah tu....)...... masa abg tu nak call 999 tu die ingat umah tu kosong... tapi bila die tunggu lama n try ketuk2 pintu kot ade sape2 yang kat dalam .... die ade la nmpak kelibat orang dok jalan kat dalam umah.................. masa tu la die pasan n terus bgi tau kat bomba tu pasal ade org takut terlemas lak orang kat dalam umah tu... tu la pasal cepat je bomba tu smpai...........


Setelah bomba tu smpai.... bomba tu ketuk la pintu umah...... lama gak ketuk................ dah lama tu tetiba dah nak pecah pintu... ade lak org bukak pintu............ dengan muka selamba je die kua..... bomba tu mintak ic bagai ngan muka selamba je die bagi... x de perasaan.. lakatakan.... bomba yang masuk nak padam kan api tu pun tersedak-sedak dek pengangan asap.. cam ne la die ni leh lak dok kat dalam tu.. dengan x de perasaan... aku pun konfius la.. huhuhu....... MENTAl tul la..........


Menurut jiran sebelah-menyebelah ngan umah die, die ni kengkadang dok sorang kat umah tu, kengkadang ade orang tua (mak die kot) n ade budak-budak skali... tapi x penah nak tegur-menegur ngan jiran...... antara jiran die tu ade gak yang 1 ofc... tapi still x bertegur... aper cer....... moral of the story... sayangi jiran anda.. hahahahaha................. 

p/s: Ape la nak jadi ngan orang malaysia skang ni... bnyak sngat pikir kot... tu yang stress bnyak tuh.... anyway......... ape yang paling menakutkan dari kes ni.....kot kate la die terlemas kat dalam asap tu.... ape nak jadi? jadi kes bunuh diri la... dalam islam bunuh diri tu dosa tau............................ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...